SdZ -> RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon udaje? (8.12.2010 22:29:47)
|
Ulaskom u brak promjene dolaze same bez najave, necujno. Neke nove navike i ne osjetis, a dio su tebe, neke stare nestanu neprimjetno. Necemu se MORAS prilagoditi, a necemu se rado prilagodjavas. Brak je novi zivot. Zivot kakav do tad nisi imao. Zivot koji je poseban i drugaciji od svih drugih. Zivot kad postajes zena, a zatim i mama. Brak te izgradjuje u novom obliku, crta te novim bojama. Imam mamu i sestru i ne bih im dopustila da mi se petljaju u brak, to ocekujem i od muza. Ja cu zauvijek biti kcerka/sestra (kolegica) njima, ali u braku smo mm, ja i poslije, aBd, djecica. Savjeti u svakoj situaciji prolaze, ali mijesanje u odluke,zanovijetanje i sl. ne bih dopustila. Moj savjet ti je da s mamom iskreno razgovaras i kazes joj sta te muci u njenom ponasanju. Das joj do znanja da ces uvijek biti njena kcerka i da odgoj i kultura koje ti je ona usadila nikad nece nestati, ali da je brak tvoj novi zivot i da ona mora prihvatiti cinjenicu da je taj brak od tebe, prije svega, napravio zenu, a ta titula sa sobom nosi mnogo toga.
|
|
|
|