Anoniman -> RE: Pomoc za Gorazde (6.12.2010 22:23:55)
|
Eh ovako... zaboravit cu na onaj osjecaj u dusi, pa cu jos jednom ZAMOLITI I APELOVATI za pomoc, jer znam, sigurna sam da postoje osobe koje imaju osjecanja... A sve ste vi na svoj nacin osjecajne i dobre duse... Al necu sad o tome, nego o velikoj nesreci koja je zadesila moje prijatelje, rodbinu, komsije... Ne mogu sama puno uciniti, ali znam da uz vasu pomoc mogu vratiti ljudima osmijeh na lice i nadu da postoji sutra... Ne znam koliko ste upratile, al evo da vas obavijestim da je izvrsena procjena stete i ustanovljeno je da steta iznosi 15 miliona KM... Ni sanjali nismo da je to uopste moguce toliko, ali eto... Na zalost, stete su prevelike, stete su grozne... U prvi momenat stiglo je par donacija, izmedju ostalih od RSG-a, od opcine Novo Sarajevo, od Turske... Ali ta pomoc nije dovoljna... Zato sam dozvolila sebi da vjerujem da i vi mozete pomoci... A ko ce najbolje pomoci nego prijatelj prijatelju... A mi smo prijatelji?! Danas sam razgovarala sa par porodica koji su bukvalno ostali bez igdje icega, o tome sta im je potrebno sada u ovom trenutku... Saznala sam da im treba: posteljina, peskira, krpa, deka, fen, pegla, jastuka, jorgana, garderobe za 3 djecaka uzrasta od 5, 7 i 14 godina i djevojcicu od 12 godina... Potrebno je hrane, obzirom da je hrana koju su dobili od Turske vrlo malo... Mozda neki sud sad za sad... Ako zelite pomoci i ako mozete pomoci u ovome sto sam navela, MOLIM VAS da to uradimo kao sto smo radili kad smo prikupljali za djecake Demira i Hasana... Vi to sakupite na jedno mjesto a ja cu organizovati prevoz, da neko dodje po to i doveze na pravo mjesto... Molim vas jos jednom da zanemarite moju reakciju od neku noc i pomognete ako ikako mozete ljudima koji su u momentu ostali bez igdje icega... HVALA VAM U NJIHOVO IME!
|
|
|
|