Anoniman -> RE: uzina u skolama (29.11.2010 10:22:31)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa kod nas u srednjoj nije bilo ništa ni u kući ni u školi , dobro je tebi bilo dadada imala si bar klopu al smo bili "NAJ"... kad sam isla u OS, imali smo skolsku kuhinju u kojoj je svaki dan bila druga ponuda... jedan dan je bila npr. kriska pastete i caj, drugi dan kriska kajmaka i mlijeko, treci dan zdenka i sok... i tako svaki dan drugi jelovnik... mjesecno smo uplacivali odredjeni iznos i sva su djeca bila ista... za one koji nisu imali da uplate, svi bi smo ucestvovali i uplatili za druga ili drugaricu... kad je moja Sabina krenula u skolu, kazu ima skolska kuhinja... wow... 0,60 KM za dan... wow... pa nije ni skupo... raja odmah prijavljuje djecu... ja necu... zasto??? zato sto je poslijepodnevna smjena, znaci jede kod kuce prije nego krene u skolu... ostaje u skoli 2 sata, nema sanse da ogladni... dobro, ali gledace djecu u skoli kako jedu??? nije problem, pravim joj ja sendvic svaki dan koji ona pozeli, nekad joj kupim kroasan ili nesto sto pozeli taj dan... nece gledati djecu kako jedu imat ce i ona uzinu... komentar jedne mame na to moje razmisljanje: "Ma daaaaaajjjj... sta fali da jede sto i ostali jedu ako vec ima ta skolska kuhinja? A i mora da imas na pretek vremena, ja Boga mi nemam vremena praviti sendvice." nisam htjela odgovoriti ali me zaboljelo nesto u dusi, cuj nema vremena za svoje dijete da joj napravi sendvic... zar moze nesto na svijetu postojati da je prece od djeteta no dobro, svak ima svoje... nakon mjesec dana, lagano pocinju sa odustajanjem od kuhinje... sta se desilo, djeca ne zele svaki dan istu hranu i to pizzu... pizza koja je u stvari samo korica tijesta premazana kecapom... halooooo... danas, nakon 3 mjeseca od pocetka skolske godine, u nasem razredu niko ne koristi skolsku kuhinju nego donose sendvice... eh sad, druga je stvar za djecu koja provode polovinu dana u skoli... a kako sam izabrana za predstavnika clana Vijeca roditelja za nase odjeljenje, razmisljala sam da idem sa prijedlogom da se oformi prava skolska kuhinja... kao sto je nekada bilo... ali ako ce nasoj djeci za uzinu nuditi pizzu, radije neka je ne osnivaju...
|
|
|
|