urasli nokat na nogama (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

lelicc -> urasli nokat na nogama (26.11.2010 20:28:36)

drage moje pomagajte imam problem sa prstom urasta mi nokat u meso i prst mi je otekao i crven curi gnoj ako ko nesto zna kako da ublazim upalu pisite neide mi se dok. jer oni bi odma cupali hvala unaprijed

DM -> RE: urasli nokat na nogama (26.11.2010 20:31:37)

Probaj izvuči što više gnoja i onda stavljaj "obloge" od rivanola

Apotekarka -> RE: urasli nokat na nogama (26.11.2010 20:41:22)

probaj previjati bokvicu cini mi se da sam ja to previjala poslije poroda urasli mi nokti valjda od stomaka nakrivo odrezala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mene je spasila ta bokvica

milenium -> RE: urasli nokat na nogama (26.11.2010 20:46:54)

ima tema ve http://www.ringeraja.ba/forum/m_133873/mpage_2/tm.htm

klemzi -> RE: urasli nokat na nogama (26.11.2010 20:47:20)

Ne znam da li možeš doći do mladog sira, ako možeš, zagrij ga na temperaturu koju možeš podnijeti na koži, stavi malo ulja jestivog na sir i onda to na prst,zamotaj nekim zavojem i drži sat - dva, pa promijeni. Meni je ovo uvijek pomagalo, imala sam često ove probleme i iz istog razloga kao ti nisam htjela doktoru. Sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maja78 RR -> RE: urasli nokat na nogama (26.11.2010 23:19:33)

uzmi ti antibiotik da ti se smiri upala da bi mogla dalje raditi nesto po tom pitanju

ja idem pedikerki jednoj koja je mlada ali ima zlatne ruke kad izvuce nokat i obradi evo ja mirna vec dvije godine

Anoniman -> RE: urasli nokat na nogama (27.11.2010 6:48:49)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

uzmi ti antibiotik da ti se smiri upala da bi mogla dalje raditi nesto po tom pitanju

potpisujem,

lelicc -> RE: urasli nokat na nogama (27.11.2010 13:45:01)

ma stavljalasam i kupus i bokvicu i sir i razne kreme al jednostavno nikako da izadje gnoj jos sam i turpijala sa strane iscupam nokta al ne vrijedi opet nokat naraste i izlaz i gnoj a sta je to rivanol jeli to neka krema ili....

samedi -> RE: urasli nokat na nogama (27.11.2010 14:05:48)

Meni dva nokta urastaju vec godinama,ali nikad se nisu upalili pa da gnoj curi iz prsta,uvijek se napatim dok odsijecem nokte na nogama,ali ih dooobro onda ocistim,ne znam dokad cu tako ni meni se ne ide doktorima jer znam sta slijedi [sm=smiley19.gif]

samedi -> RE: urasli nokat na nogama (27.11.2010 14:06:43)

A rivanol ti je tekucina zuta koju kupis u apoteci,ne boj se nece te peci kad je stavis..

Meri29 -> RE: urasli nokat na nogama (27.11.2010 14:53:15)

Od Rivanola ce ti otici nokat, tj. pozutit ce pa ga moras lakirati dok to ne izraste, ali pomaze. Jos bolje je kantarionovo ulje, ja i danas ponekad znam staviti kada odsjecem nokat previse.

Candy -> RE: urasli nokat na nogama (28.11.2010 12:52:58)

Ja imam sikustvo povodom toga.
Meni je godinama, na palcu lijeve noge urastao nokat, znao mi je zelen gnoj izlaziti, muke sam imala dok bih ga izvukla iz mesa, ali stalno se vracalo... I sve sam odlagala da idem doktoru, jer me bilo strah
Kad sam otisla doktoru, iscupao mi ga je iz korijena, jer mi je doktor rekao da mi je nokat struhao, cim gnoj pocne izlaziti vrijeme je za zahvat...
Zahvat je gotov za minutu, nista se ne osjeti jer se dobije lokalna anestezija, a druga je prica kad anestezija popusta, isto da te neko cekicem lupa po prstu. I da, moras biti u zavoju barem 2-3 sedmice.
Ali ja se ne kajem, jer sam se spasila problema. Ali ne mora znaciti da ce ga cupati iz korijena, mojoj poznanici ga je sjeklo samo dopola...

Bubamara Mala -> RE: urasli nokat na nogama (22.9.2012 20:44:27)

3 mjeseca patnje: palac desne noge urastao s obje strane, rivanol, paradajiz, luk i ulje. slana voda, vata ispod nokta... sve sam probala, na kraju sam otišla doktoru opće prakse koji je odmah dao uputnicu za kirurgiju, riječ je o malom operativnom zahvatu koji se radi pomoću lokalne anestezije, BITNO je dogovoriti se s kirurgom da ne čupa cijeli nokat već samo sa strane odstrani dio koji urasta, riješne problem za 10 minuta.

Stranica: [1]