Medić* -> RE: Kako VAS zovu vasa djeca??? (23.11.2010 11:48:04)
|
mene je moj maleni od skoro poceti zvao nadimkom kako me muz zove, mali je to cuo i nekim situacijama me tako oslovljava kao npr ujutru kada se probudi prije mene kaze : mama Amka utani pavis lucak, pijes kafu i sl, on to toliko sa odusevljenjem govori jer je tek naucio, isto tako svoga babu oslovljava ponekad imenom odnosno nadimkom Suki i to vidim radi od dragosti sto je nesto novo naucio, njemu je tek dvije godine i ne pada mi napamet da ga sprecavam u tome kad je jos mali, on sasvim odlicno zna ko su mama i baba, a nista strasno u tome nema dok su mali da nas ponekad od dragosti zovu nadimkom ili imenom kao sto je u nasem slucaju, meni je to bas simpaticno, i ja sam svoje roditelje od dragosti ponekad oslovila imenom pa tasto ne i moje dijete mene. Osjeti se kada djeca to rade zato sto su odgojena tako da oslovljavaju imenima a kada to rade iz radoznalosti, dragosti i njima slicnih fazona, jos su to mala djeca govorim o nasem uzrastu, naravno kada bude imao malo vise godina uz lijepi normalan odnos znat ce kako se roditelji oslovljavaju, kako mi prema nasim roditeljima tako i nasa djeca prema nama, prenosi se to i nauci s jednih na druge, najbitnije je odgajati ih dobro od samog pocetka kasnije sve pšolako dolazi na svoje....
|
|
|
|