malena27 RR
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman drage moje ja vise nemam snage da se nadam svi pokusaji 0 bodova sada se osjecam kao da cu da puknem stomak mi je ogroman, kao da sam u sestom mjesecu :-) muka mi je i idem svakih deset minuta na wc. greudi me bole da sizim, a da nisam na poslu davno bih legla da spavam svaki test koji sam dosad napravila razocarenje. moj ginic kaze da je sve uredu, ali bebaca nema... umorna sam od svega... IZVORNA PORUKA: felix ako ginic kaze da je sve o.k .onda polako bit ce abd. Znam da ces rec al kada vise... Bitno da je sve dobro hb.Samo strpljenja ,i pokusaj da nerazmisljas zaokupiraj se s poslom ili s cim vec i bebi ce doci abd IZVORNA PORUKA: marny a koliko dugo radis po tom pitanju? IZVORNA PORUKA: Anoniman skoro cetri godine IZVORNA PORUKA: vjestica ako ginić kaže da je sve ok (a pretspostavljam da ste i ti i TM napravili sve moguće pretrage)a ne šalje te na insemianciju ili vantjelesnu, a već 4 godine pokušavate, promjeni ginića IZVORNA PORUKA: marny žao mi je, doći će onda kada bude čas, do tada strpljen-spašen. ako dr. kaže da je sve u redu, hm.....kako bi bilo da nešto promjeniš u svom životu, nešto šta te koči, a da i ne znaš u kolikoj mjeri. IZVORNA PORUKA: vjestica da, treba promjeniti ginica, on je koci i to je davno trebala promjeniti i javiti se specijalisti za neplodnost i poceti sa konkretnim postupcima IZVORNA PORUKA: marny da, ima i to smisla. bit će da je kod nje idiopatska neplodnost, kao sve u redu kod oboje, a godinama ništa. tako i mojoj prijateljici, pa išla na inseminaciju i iz prve uspjelo. IZVORNA PORUKA: dadada a sad cu pokrenuti lavu nije mi namjera da provociram...niti da koga naljutim i uvrijedim...voljela bih da shvatim zar vi koji vec duze vremena pokusavate da zatrudnite, i koji nemate, kao ni vas partner, apsolutno nikakvo medicinsko objasnjenje zasto do sad niste uspjeli...je li doista vjerujete da psiha s tim nema nista? Ja mislim da psiha i te kako ima veze u svemu sto cinimo...jer kada nesto snazno zelite...obicno se desi upravo suprotno...kao sportasi kada zele prvi da dodju do cilja pa padnu u sredini utrke, a imaju sve predispozicije da budu prvaci...poredjenje je mozda glupo...ali zaista vjerujem, onda kada se covjek opusti i ne misli vec se prepusti... dodje do cilja. IZVORNA PORUKA: Anoniman slazem se sa svime ja vec godinu i vise uopste ne mislim na TO, ali jucer su mi se ponovo pojavili neki simptomi koji nemoraju imati veze s tim, ali mm kaze meni sinoc "mozda si trudna" i ja opet u plac... ne mogu si pomoci IZVORNA PORUKA: vjestica to što medicina nije našla objašnjenje, ne znači da ono ne postoji a druga stavr kod nas ima masa pretraga koje se ne rade, jer nemamo mogućnosti, pa je naizgled sve ok tj idiopatska neplodnost ne poričem da psiha ima uticaja, ali kod onih koji relatibvno kratko pokušavaju, nakon 4 g idiopatske neplodnosti (kod mene)pa bilo je sigurno opuštenih trenutaka prve 2 g sam bila totalno opuštena, nisam znala ni kad mi je ovulacija, ni kad trebam dobiti, činilko mi se glupo da sad ja nešto tempiram odnose i pratim jedno je preporučiti nekome da se opusti, kad pokušava par mjeseci, ali kad su godine u pitanju nema tu opuštanja, samo MPO i da , kad sam zatrudnila, nisma bila opuštena ama nimalo, svaki trenutak sam mislila jeli uspjela inseminacija, pratila svaki mogući simptom again - opuštaj se godinu dana, ali nakon godinu, traži medicinsku pomoć IZVORNA PORUKA: Sonja ja sam na prv trudnocu cekala 10 mj. i stalno plakala i razmisljala o tome i na kraju kad sam otisla na more sa mm i provela se lijepo i nisam nikako razmisljala o bebi i plodnim danima ..ostala sam trudna psiha je cudooooo znam kako je kad vam kazu opusti se, jer sam ja to mrzila kad mi kazu ali zaista je tako kad se okupirate nekim drugim stvarima tad i ugledate IZVORNA PORUKA: vjestica sonja pa ti si očit primjer ovog što sam ja napislaa uostalom ne možeš porediti tvoje pokušavanje od 10 mjeseci, i njeno od 4 g, ona je već davno dobila medicinsku dg neplodnost, a drage moje , to je bolest, po WHO recite onoj mladoj mami da se opusti, što je paniku digla što joj nije uspio prvi pokušaj, a ne ženi koja broji godine u pokušavanjima IZVORNA PORUKA: Ilhana RR Mislim da je dadada koliko toliko u pravu... ja i moj muz se nikad nismo cuvali, kad Bog da dace al ipak negdje u mojim mislima je uvijek postojala ta zelja za djetetom... nakon tri godine u braku ja sam konacno ostala trudna a to je bilo tek onda kad sam se napokon nakanila da odem ginekologu, jer imala sam neki strah od toga... i kada mi je ona rekla da je sve uredu, da nema nikakvih problema za zatrudnjivanje ja sam dva dana nakon toga otisla opustena na more i tu sam vjerovatno i zatrudnila... Ja se slazem sa onom sto je rekla na zabranjenom forumu, nakon 6 mjeseci pokusavanja treba se otici na konsultaciju ako nista vise... popricati sa doktorima... Nesikirajte se drage, ako Bog da bice te nafake da nam i vi budete u ovim slatkim mukama... Samo sabura i znam da je tesko se opustati nakon dugo vremena, i tesko da se nemisli o tome al Bozija moc je jaca od svega, i od nasih psiha i bice ako Bog da ;) Ljubim vas sve i imajte veliku podrsku od mene IZVORNA PORUKA: dadada nisam mislila na to "opusti se"...mislila sam na stanje kada covjeku prestane biti bitno...i ima primjera koliko hocete zena koje su nakon 4 god. i vise ostale trudne...kada su izgubile zadnju nadu...bas zato sto su izgubile nadu...ja vjerujem da je mozak cudo...a ovo govorim jer znam sta je u stanju praviti...ja se s "anksioznosti" borim vec godinama...i znam kako mi bude kad neko kaze "ne razmisljaj o tom"..."radi nesto"..."misli o necem drugom"...meni dodje da im samar puknem...ali isto tako znam da su upravu...da je to jedini nacin da "ozdravis" ...ako se ank. smatra bolescu IZVORNA PORUKA: Srculence Nakon 6 godina braka ostala sam trudna i to baš kada sam više prestala bilo čemu da se nadam .Zato draga moja ne plači i ne razmišljaj o trudnoći,uživaj sa svojim mužićem i vidjet ćeš da će bebi doći aBd. IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: vjestica dadada pa jesi li se uspjela opustiti i izboriti sa anksioznošću? malena sori za OT na dobrom sam putu ...sad i nekad kad se javi nasmijem se i krenem dalje...nestane za 3 sec. dok su prije pn znali trajati po sat vremena IZVORNA PORUKA: vjestica e vidiš srculence ja nisam osoba koja je mogla sjediti i čekati da u njoj umre nada, nego sam krenula u postupke i hB dočekala svoje čudo IZVORNA PORUKA: Anoniman ljudi hvala vam na svemu mislim da ipak " odustajem"... pa mozda se desi mozda ne... uglavnom hvala od srca i zelim vam svima sve najbolje u zivotu IZVORNA PORUKA: ledy blue Anonimna..jel ti hoces da te neko zali...i podijeli tugu stobom...il da ti pomogne sa savjetom??? Nakon cetiri godine braka nije vrijeme za opustanje...vec za realizaciju konkretnih stvari... Nisi odgovorila jel i sa tm sve uredu??? Jesi li radila potpomognute oplodnje..i vto??? Ima mnogo toga da se uradi prije odustajanja...