Idina mama -> RE: Gdje i kako uraditi čišćenje HITNO!!! (17.11.2010 17:22:01)
|
Draga, BabyBlueEyes, bas mi je zao da ti se to dogodilo. I ja sam imala missed abortion. Kiretaza mi je uradjena u 9 sedmici. U bolnici pod opcom anestezijom. Prije zahvata dali su mi gel (bolje reci namazali su mi grlic maternice gelom) da se otvorim. Rekose da je tako bolje i da ce onda grlic biti cvrsci u sljedecim trudnocama, jer se ne otvara na silu. Boljelo je otvaranje, ali poslije zahvata nista. Naravno, operaciju sam prespavala. Doktorica mi je onda rekla da sacekam sljedecu menstruaciju i onda pocem ponovo pokusavati dobiti bebu. Tako sam i uradila. U januaru je bila kiretaza, a u junu sam ponovo ostala trudna. Oba puta trebalo nam je tri mjeseca da ostanem trudna. I sad imam sina od 20 mjeseci. A rodila sam ga u 40. godini. Trudnoca bila normalna, rodila na izracunati termin, dakle tacno 40 sedmica trudnoce, i rodila potpuno spontano i prirodno (OK malo su me sili [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Ne mogu ti reci gdje da to obavis u BiH, ali sam ti pokusala pomoci svojim iskustvom. Zelim ti sve najbolje.
|
|
|
|