Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi to imamo u kuci, bar sedmicno gosti nam dolaze na pravi turski caj. Ja sam komplet dobila kada sam se udala od svekrve. Inace oni piju vise caj nego kafu ( vrlo rijetko ). Cajnika ima dva, jedan veci i jedan manji koji se stavlja na taj veci. Tako se caj pravi. U veci se stavlja voda da prokuha, u manji ide caj. Kada voda prokuha, manji cajnik sa cajem u koji stavimo malo vode stavi se na veci cajnik, i tako se kuha na laganoj vatri, sto duze se kuha caj je bolji. Cajnih casica ima razlicitih dezena, vecinom su istog oblika. Ima tih set_ova u Sa kupiti ali cijenu ne znam. Ja sam takodjer u Turskoj kupila jos jedan taj set_, ali ga ne koristim, stoji mi za ukras oko 25 e. Dodju cajnici i 6 casica staklenih sa metalnim ili staklenim postoljem.
< Poruku je uredio medic slatki -- 30.4.2012 22:34:12 >
To bi bilo to, ja imam isti ovakav cajnik s tim da je srebrene boje, ne koristim ga za kuhanje caja jer imam jos 2 para obicnih Casa imam jedno 40tak Evo me ko onaj s vica, sto je dao oglas u novinama i nabrojao sta sve ima i na kraju kaze, ne prodajem nista samo se hvalim
Hajde bujrum na caj kod mene, kod nas se to redovno pije.
A ima se kupiti u onoj radnji pored slasticarne Egipat, Bursa se zove i imas u Bakkal kod sebilja. Cajnici su cini mi se oko 30tak km a case ne znam, mozda 10tak km.
Ah Canim, ja koristim metalne cajnike za nas, a gostima sve po PS-u Kod mene je isto za ukras bakarni fino izrezbareni, casa pun jedan paket pa sigurno ih ima oko 4o tak. Tacne su staklene.
Ja kada sam se udala, sve isli na caj nekome, jer svi se zovu na caj... ja pila kafu, caj se bila navukla da pijem uz dorucak samo, kasnije sve vise i vise .....
Ali najsmijesnije mi je bilo, dosla rodbina iz Turske, hoce da im mlada ( tj ja ) napravi caj, muz umro od smijeha, zna da ja to prije nisam radila i da mi to nismo pili u mojoj kuci...
Hajde ja odem u kuhinju, zovem muza na mob, rekod dolazi i pravi ovaj vas caj
I kod nas se pije caj,ali na arapski nacin,ubacis filtere u cajnik i to je to,najljepsi mi je kad se u casu stavi list svjeze nane ,iskreno ja nisam ljubitelj jakog caja,i onako ga nisam pila dok se nisam udala
poslije Bajrama dolaze mi dragi rođaci iu Austrije u posjetu, mladi bračni par bez djece, žele da vide sarajevo, e ja sam od kad se A. rodio ispala iz svih tokova i interesira me gdje još da ih odvedem osim baščaršije, gdje na kafu da odemo na čaršiji, a da ima neki taj sarajevski šmek, fildžani, rahatlokum, smreka itd
poslije Bajrama dolaze mi dragi rođaci iu Austrije u posjetu, mladi bračni par bez djece, žele da vide sarajevo, e ja sam od kad se A. rodio ispala iz svih tokova i interesira me gdje još da ih odvedem osim baščaršije, gdje na kafu da odemo na čaršiji, a da ima neki taj sarajevski šmek, fildžani, rahatlokum, smreka itd
kod mene
5 eura po osobi
ja bih ih odvela u kucu sevdaha na tursku kafu pa preko puta kuce sevdaha na pitu ispod saca ili na cevape kod zelje, pa bih ih odvela gore na mejtas u avliju na ustipke-lokume sa kajmakom, zatim na vidikovac ili kod kibeta na kafu/rucak, pa da proset_aju po vilsonovom, zatim u pionirsku i gore u nahorevo kod majmuna na rucak
medić sviđa mi se tvoj prijedlog, ma eto dodat ću još pride i ćevape kod hodžića, ima se može se
Obavezno ih odvedi na Sarajevski krug. To ti je ona relacija - Katolička crkva kod pivare, upale svjeću, stara pravoslavna crkva na Baščaršiji, daruju djete, Begova džamija i Sinagoga. Meni ko god je došao (a dolazilo ih je punooo) vodila sam ga ovu turu i svi su bili oduševljeni, poslije toga uzmemo čevape u papir i na vidikovac. Ovo sa čevapima može ako je lijepo vrijeme. I šetnja do Kozje.
< Poruku je uredio Alhemicarka -- 21.10.2012 22:08:54 >