Anoniman
|
Hej drage da Vam se pridružim. Ja se udala i otišla da živim sa njegovim roditeljima zajedno i + u podstanare jer stvarno volim svog muža.Na početku je bilo sve OK dok moja sverva nije počela pokazivati pravo lice naravno negativno.Hoće ona da naredi,hoće da se upetlja u sve i tako.Meni to počne smetati i MM i JA krenemo praviti kuću.Kad smo je napravili i trebamo preseliti hoće i oni s nama,kaže mm molim te ko Boga nemoj mi stvarati probleme oni imaju samo mene,šta ću s njima ne mogu ih zaklati.Meni bude žao i ja popustim da opet svi živimo zajedno jer smo uspjeli opremiti 1 stan,a za drugi trenutno nismo u mogućnoti sa finansijama.U toj našoj kući opet sve po starom,ona opet zajebava,počnemo se mm i ja svađati i to učestalo,od 100 svađa za 98 ona je kriva.Samo sam htjela reći da su te žene toliko sebične samo gledaju sebe,ja idem recimo na posao kako je ostavim pored tv-a tako je i nađem.Sve me živo čeka od ručka,krpe,veša pa na dalje.Ta se ne pomjera,a kamoli da mi šta pomogne,a bukvalno je došla kod mene da živi,jer smo je napravili mm i ja,da ja nisam popustila il bi se možda razveli il bi oni ostali u podstenarima.Iz ove priče možete zaključiti kakvu svekrvu imam a svekar je zlato od čovjeka volim ga ko svog oca.Rijedak je slučaj da se svekrovi nevole,zato što su svekrve te koje da izvinete zajebaju,one hoće da vode glavnu riječ.Toliko o svekrvi. Što se tiče moje mame,kad se brat oženio s nama je večero,a spavo je naravno na drugom spratu.Od tog dana nikad nisu bili zajedno.Ja sam rekla mami svojoj nemoj da budeš zločesta,kad im neko dođe možeš ući da se pozdraviš radi kulture,uvijek se nađi u nekom poslu da ih ne ometaš,ako te zovnu na kafu popij i to je to.Pošto moja snaha od brata žena radi,a mama čuva dijete ja joj kažem draga mama kad sebi napraviš ručak napravi i toj snahi biće joj drago kad dođe umorna a nađe gotovo jelo,nemoj se ni ušta petljati ako troše oni i zarađuju i tako,briga te što možeš pomozi,što nemožeš odmakni se i tako Vam je najbolje.Moja mama je mene poslušala i drži se toga,super se slažu,a nama kad dođe nije Boga mi što je moja mama uvijek vodi računa šta će reći da nebi uvrijedila mm,svog zeta.Nikad nije došla što nam nije utrpala malo para da mi sebi nešto kupimo i tako,a ja od svekrve svoje od svedbe pa do dana današnjeg nikad ništa dobila nisam. Ja se baš ono ispriča,ali sam Vam samo htjela reći razliku između mame i svekrve,u suštini sam realna da je obrnuta situacija ja bi to rekla,nema veze ko je kriv.
|