Blue rose RR -> RE: Kako preživiti vrućine (26.6.2008 11:53:24)
|
Mi dobro podnosimo vrućinu. Prvo što obje volimo ljeto (doduše tata manje). Zatim svako jutro otvorim prozore da se izrači po kući, te iste oko 09,30 zatvorim, navučem paravane, prije spavanja kikice upalim klimu na max. da raspuše vazduh, i onda je smanjim na najmanje puhanje. Napolje izađemo samo ujutro do 09,30 sati obavimo šetnju, i kupovinu, i kapak. Evo sad se kikica sa šeširom na glavi kupa na balkonu i akBd još pola sata i spavanjac. A noću je isti proces kao i po danu sa klimom. S tim da nakon što ja legnem, ( a to je obično sat/dva poslije kikice) ugasim klimu. Ne volim da mi je upaljena po noći. Eh sad pošto su nam spavaće u potkrovlju otvorimo na kip prozore, i ne osjetim vrućinu. Doobra izolacija.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ah, ja zaboravih. Prvo ljeto kada se kikica rodila imala je oko 6-7 mjeseci, mi smo se vrućine rješavali ventilatorom sa pokretnom glavom. Ali smo obavezno imali baldahin preko krevetića, tako da zrak ne ide direktno u nju. I lijepo smo prebrodili ljeto i ljetne noći.
|
|
|
|