veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: sporty mamaa Drage moje imam jednu zelju, vec odavno, a to je otvoriti frizerski salon za djecu i bebe Koncept istog bi bio : Sareni zidovi, puno igracaka, ljubazno osoblje, crtici na tv - u, casopisi i slikovnice za one koji cekaju, stolice sa volanima, stolica sa dugmicima koji sviraju i svjetle... Malo zvuci mozda nestvarno, mm kaze da je to promasena investicija, ali nesto takvo ne postoji u Mostaru i okolici i ja mislim da takvo nesto treba ovom gradu a i sire... Znam, treba dosta novaca, iznajmiti prostor, rijesiti zakonske regulative, naci ljubaznu radnicu, platiti je posteno, opremiti sve... Kredit od neki 15 OOO bi mozda i bio dovoljan za pocetak... Samo jos treba malo hrabrosti... Iskreno, sto Vi mislite o tome?? ovo je igraonica Nisam znala da se u igraonici sisaju djeca mislila sam na dio prije šišanja Nemoj da se ljutiš probaj draga, sretno u svakom slučaju al znaj da je 15000 KM malo jer nikada nećeš naći prostor da u njega možeš odmah useliti i startati sa radom, znači treba ti novac za prilagoditi isti potrebama, dovesti vodu na više izlaza, vjerovatno preurediti toalet, napraviti adekvatnu rasvjetu, portale, reklamu vanjsku ili eventulano neku unutarnju a tek onda razmišljati o uređenju Par stolica za šišanje s ogledalma doći ćete bruku novca a gdje su prof fenovi i ostale džidže koje si nabrojala Nije mi bila namjera da te demorališem neko samo da sugeriram Želim ti sve naj, naj, uspjeh i puno puno zarade I da razmišljaj da za prva 2-3 mjeseca ukalkuliraš plate uposlenicima kao i novac za ostale troškove jer može se desiti da radnja u početku ne bude u mogućnosti pokriti svoje troškove i na to sve s renoviranjem, uređenjem i platama dodaj još 10% neplaniranih troškova Znam to vjeruj mi, više puta sam započinjala mali biznis