Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:27:25
teacher75
IZVORNA PORUKA: Admiraaa
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: dadada
mene nisu konci tj rana toliko bolili koliko me bolio hemoroid koji je valjda iskocio od napona...e to je bila bol...nisam mogla normalno sjesti...prije sam se uvijek pitala na sta se to ljudi zale oliko...a sad mi je sve jaasno
Deder sad o hemoroidima heheh...
joj zene, toliko ste mi informacija dale da cu sad uzeti notes da sad sve ispocetka iscitam i pribiljezim
a bome nisam znala za ove vase traume od epiziotomije. i mene lage i govore ''ma cim rodis svu bol zaboravis'' kad ono vi s jorganima hodate i ne mozete sjesti po 10 dana, uh uh e nemojte jos o hemoroidima, necu moci spavati..
kakvih 10 dana!!! da je bogdo 10! mjesec citav
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:27:49
Hanady RR
joj dadada ja kad sam handi rodila bio je najtopliji mjesec u posljednjih 50 godina. na toj vrućini meni je rivanol samo smetao peklo me užas jedan... nisma mogla podnijet. patronažna došla kaže skini veš, neka neko uzme fen , biva muž i fenom mi ranu suši, ja kontam neku još infekciju da navučem od fena.
I muž mi donese bivacin sprej... ja sma roskala svako malo fakat.... godilo mi, rješavalo mi bol, peckanje i valjda kako je sprej pod pritiskom rashlađivalo me.
uglavnom meni je on pomogao
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:28:51
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
joj dadada ja kad sam handi rodila bio je najtopliji mjesec u posljednjih 50 godina. na toj vrućini meni je rivanol samo smetao peklo me užas jedan... nisma mogla podnijet. patronažna došla kaže skini veš, neka neko uzme fen , biva muž i fenom mi ranu suši, ja kontam neku još infekciju da navučem od fena.
I muž mi donese bivacin sprej... ja sma roskala svako malo fakat.... godilo mi, rješavalo mi bol, peckanje i valjda kako je sprej pod pritiskom rashlađivalo me.
vjerujem da ti je pomogao al su nama na vjezbama stalno podvlacili da niposto ne koristimo bivacin pa se nisam ni usudial da probam
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:29:47
Skvo RR
Ma ja sam isto kao teacher..hodala sam pognuta...ma uzas...cak sta vise..jedva sam se poslije mjesec "opustila" da normalno hodam...meni je fakat to bilo uzasno iskustvo...jos nisam imala puno konaca...ali bas je cesalo, zuljalo, zatezalo, bolilo.
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:30:59
teacher75
IZVORNA PORUKA: doublemum
A šta mislite da ovu temu ujutro obrišu?!
a zasto? ja bih vise voljela da sam znala sta me ceka mjesec dana nakon poroda, nego to sto sam bila spremna na to da ce sve muke proci kad izadjem iz porodilista, kad ono prava muka tek pocinje. da sam znala, psihicki bih se pripremila na taj mjesec i bilo bi mi puno lakse, ovako sam stalno razmisljala kad ce to proci i ima li kraja...
< Poruku je uredio teacher75 -- 4.11.2010 0:31:29 >
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:31:08
Hanady RR
oj admiraa ne piši nego bježi spavaj.... porod je mala maca....
al ne brini...vidi koje smo pregurale i ti ćeš samo jorgan nabavi
kaže meni doktor e eto rodila si ne deri se više sad će šivanje, vidim ja dole kod babice u rukama velika inekcija...zgomba on nju meni...i poče...majkemi nije ona inkecija ni djelovala...a ja ja dna nesmijem da vrištim reko sramota to sad, rodila a za to vrištim. kad meni kasnije žene kažu da su samo na to i rvištale...mana onaj Puza svu zbunio
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:31:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
vjerujem da ti je pomogao al su nama na vjezbama stalno podvlacili da niposto ne koristimo bivacin pa se nisam ni usudial da probam
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:33:03
iv@ncica
sivanje je bolilo uzas..porod je bio ok kratak i jasan,,hemoroide nisam imala..sama se njegovala..patronazna nam nikad nije usla u kucu...8 sati najkon poroda andreja prebacili na pedijatriju..od straha i brige nisma ni mislila na sebe..mene vec iduce jutro prebacili njemu..ja odmah sjedala i hodala, nosala i radila sve..tek me poslije boljelo prfavo kad sam dosla kuci i ohladila..pa onda mastitis , nije mi ni palo napamet da ce mlijeko da navali od muke za malenim...ali sam bila vcecinom sama pa sam morala nastaviti...nisam skoro ni lezala..svako malo se prala i fenom susila..te bivacinom krkala da bude lakse...i onda nakon 18 dana i jadna rana i konci vise od jada se sredili..i jai mali odmah u set_nju...mislim da sam bila opet pukla..pa naheravo srasla ..a rekla s am ja dr. da me dobro zasije da bude ko nova ..ma sve sam to ja zaboravila...pa kad mi kazu cuvaj se 40 dana..a ja ni dana i odmah iza 40 dana dobila ..pa stavrno...na sve sam bila spremna osim na nespavanje i tolike muke oko dojenja..sve bi opet prosla osim toga..a i sad nas spavanje muci
< Poruku je uredio iv@ncica -- 4.11.2010 0:34:16 >
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:33:30
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Mene i dan danas "zigne" ta rana...cak sta vise...citav dan danas..
istina i mene... mene babica cjepnula na desnu stranu...baš osjetim da me boli tu na pormjene vreman i tako to...
al sad je kod mene još zanimljivije... boli ta rana, boli od slijepog crijeva, boli od carskog reza... e još malo boljeće i ova do operacije žuči... na pormjene vremna treba me sa majmunima onim u stakleni kavez zatvorit
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:36:53
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Meni nije na promjenu vec dan prije nego sto trebam dobiti i dan kada dobijem...Ne vidim vezu.
meni je jdno vrijeme bilo kad dobijem...ne prije al kad dobijem onda me žuljalo to mejsto, nekad mis ečinilo da me uložak vrijeđa...al to mi je rpošlo, posvetila sam se novoj zadobijenoj rani onoj od CR.
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:38:08
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: doublemum
Ti hanady izrezbarena do kraja ustvari k''o goblen Nemoj mi se naljutiti
jest jest...kako onaj ima 1001 ubod čuj da se ljutim... sreća sve sam sa ''štelama'' išla žene drage pa mi rane lijepe...još se bikini nositi može... iskreno se ndama neću morati dodati kravatu nakon utorka
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:39:38
Skvo RR
I da, za ove zenice koje ce mozda imati epi...postoji "jedan" polozaj, koji te vodi u nulu sa bolovima...legnes na cosak kreveta stranom gdje ti epiziotomija je izvedena i tu nogu samo spustis...to je savjet od moje patronazne...to me je spasilo...kada sam god mogla to sam praktikovala. Toliko me je bolilo da sam znala tako i zaspati da dahnem dusom..jeste da u tom slucaju malo boli noga.. ..ali epi ne boli.
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:41:03
iv@ncica
handy nema veze ima body painting nis se ne sekiraj..nek ti i to prođe..pa ce mo tebe morit na mob. da vidimo jesli dobro ne oj da ti pogrijese i pretvore te u djevicu
RE: Poslije epiziotomije, iskustva 4.11.2010 0:43:11
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
handy nema veze ima body painting nis se ne sekiraj..nek ti i to prođe..pa ce mo tebe morit na mob. da vidimo jesli dobro ne oj da ti pogrijese i pretvore te u djevicu
ja ženo dobro si, nedo Bog...ko bi ono sra... da izvineš opet ispočetka...ionako jedva bilo zagorilo