teacher75 -> RE: kako perete bebinu guzu? (3.11.2010 21:57:32)
|
IZVORNA PORUKA: maja78 RR IZVORNA PORUKA: teacher75 uvijek nad lavaboom, maramice nikad ne koristim kod kuce, samo ako moram negdje van kuce, dok mm nije spretan nad lavaboom, pa kad ja nisam kuci a lana se ukaki, on je obrise maramicama. a ovako to radim nad lavaboom:do kje bila mala drzala sam je na lijevoj ruci, preko podlaktice, guzom ispod cesme. sada kako je teza, oslonim je malo na ivicu lavaboa, kao da sjedi a guza je pod cesmom. desnom rukom uzimam sapun i sapunjam, zatim ostavljam sapun i sapirem desnom rukom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nadam se da ste skontale... ja ovako perem andreja, prvo ga obrisem maramicama pa ga odnesem u wc, stavim kao da sjedi na lavabo, ali oslonjen na moju lijevu ruku, desnom istisnem saponcic (onaj nivein za pranje beba sa pumpicom) i operem guzu i pisu, a preko desnog ramena mi je pamcna pelena koju kad zavrsimo pranje prebacim preko guze i nosim u sobu na brisanje, mazanje i oblacenje kod nas je umjesto te pamucne pelene njen peskir koji visi odmah pored lavaboa tako da je lijepo obrisem poslije pranja... sto se tice vlaznih maramica, zaista mi nikada do sada nisu trebale da obrisem prije pranja jer ja nekako pelenom uspijem pokupiti svu kakicu sa guze dok skidam pelenu, i onda samo operem....
|
|
|
|