RE: Oticanje nogu kod trudnica (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Ishrana trudnica

Poruka

veeseelaa -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (17.1.2010 0:19:52)

kad sam bila trudna u 5-6 mjesecu trudnoće bila sam na moru u Turskoj, vrućine su bile podobre i tih 10 dana su mi oticale noge, na noge sam stavljala  peškir prethodno natopljen morskom vodom i otok bi se smanjivao
Čim sam došla u Sa otok je spao i nije se više pojavljivao, dr mi je rekao da se to dešavalo zbog vrućine

Mila_80 -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (8.2.2010 10:41:10)

ja sam u 18 sedmici trudnoće i počele su mi oticati noge i ruke, doktor me jutros poslao da vadim nalaze urina i krvi, pritisak mi nije visok 110/70 i još mi je napomenuo da jedem neslanu hranu dok nalazi budu gotovi pa će on da vidi u čemu je stvar...

Husic10 -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (12.2.2010 20:40:19)

Meni su tamo u sedmom, osmom , mjesecu pocele oticati noge...ali jeste da sam pila gazirana pica ( Pepsi uglavnom) non stop.Kazu da je lose ali ebi ga meni se nije nista pilo osim Pepsija...bebica mi je masAllah bila i sad je potpuno zdrava hvala Bogu.

Husic10 -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (12.2.2010 20:41:40)

Ohh zaboravi napisati...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sad u ovoj trudnoci niti mi se sta jede niti pije...a muka cijeli dan [sm=zmeden.gif]

Ilhana RR -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (17.2.2010 16:52:10)

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Mame[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image] da li je nka od vas koristila tablete za izmokravanje zbog oteklih nogu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tek vidjoh pitanje ovo, nisam odavno bila na ovoj temi hehe... pa reko da se javnem...

Na odgovor, ovde u svedskoj su svi medicinski preparati za izmokrivanje strogo zabranjeni jer uticu na bebu.

Ja se samo nadam da necu oteci opet kao prosli put (mislim u sledecoj trudnoci) jer mi je bilo uzasno kao sto sam pokazala na slici...

voljena -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (15.7.2010 8:50:23)

Podižem temu!
Kakva su sad iskustva s oticima?
Ja sam počela oticati ima nekoliko dana, mada samo tokom radne sedmice, preko vikenda valjda više ležim i krećem se tako da i ne otičem.
Pritisak mi je mahom normalan 120/80 iako zna biti i do 130/90 kad se premorim na poslu i kad sam pod malo većim stresom, ali jedan jogurt to riješi.
Meni pomaže tuširanje nogu hladnom vodom i posliej mazanje venotran forte gelom.

Skvo RR -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (11.12.2010 12:56:43)

IZVORNA PORUKA: lejla80

Posljednje dvije sedmice jako otičem, noge ,ruke,lice, nalazi ok, pritisak dobar...Kakva su vaša iskustva sa tim i šta činite u ovom slučaju?

emma.L -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (9.6.2011 11:02:57)

Zanima me je li se netko pokušao boriti protiv oticanja homeopatijom. Ako je bilo uspješno, molim za savjet kome se obratiti (znam za apoteku u Hrasnom, za neku dr. nadu na Alipašinom, ali budući da nisam nikad išla nekome od njih...).

new mamy -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (7.8.2011 16:12:35)

Jel neko imao problema sa osipom na nogama i rukama u trudnoci, ja sam dobila osip na nogama i rukama, tacnije po prstima i jako me cese...prijateljica koja je medicinska sestra je rekla da se to moze desiti u trudnoci(rijetko se desava) u sestom mjesecu, a ja sam trenutno u sestom mjesecu.
Jel neko cuo za slican slucaj, i znate li sta bi moglo pomoci da prodje? :)

veeseelaa -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (7.8.2011 16:17:16)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: lejla80

Posljednje dvije sedmice jako otičem, noge ,ruke,lice, nalazi ok, pritisak dobar...Kakva su vaša iskustva sa tim i šta činite u ovom slučaju?

možda je od tolplote, ja sam bila u 5-6 mjesecu trudnoće u Turskoj na moru i tako su mi otekle noge i ruke cirkus al čim smo se vratili u Sa nije se više ponavljalo.... dr je rekao da je od vrućine

već sam pisala ovo, sad vidjeh [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

T r a t i n č i c a -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (13.9.2011 23:38:14)

Pozdrav zenicama!
Podizem temu!

I ja imam problema, i to bas baaaaas sa oticanjem nogu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pritisak mi je ok, trudim se da ne jedem slano i sl.  i fkt nz sta da radim... Probala sam da podignem noge, mazala, nema sta nisam radila i opet nista... znaci ovo je strasno kako izgleda, a tek sam u 24oj nedjelji[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pitam se samo kako ce ovo izgledati kasnije... Ima li neka savjet, nesto sto makar malo moze ublaziti otok? Svaka pomoc je dobrodosla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

milenium -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (13.9.2011 23:43:08)

noge na povišeno,manje soli,možeš mazati onim gelom što hladi(mislim da je mentol)-uh to je jedino meni pomagalo. još sad vrućine pa se tog otoka teže riješit. napomeni to ginekologu idući put,jer otekle noge+tlak+povišeno ''nešto u krvi(trombociti ili leukociti neznam)= eklamosija,preeklampsija[sm=smiley13.gif].meni su noge oticale al nisam imala ove druge simptome sva sreća[sm=smiley1.gif]

milenium -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (13.9.2011 23:44:12)

da dodam,tuširanje nogu naizmjenično toplo-hladno[sm=smiley1.gif]pokušaj

Dz3ni -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (19.2.2012 15:59:07)

Uf, i ja sinoć primjetim da su mi malo otekla stopala, a do sad nisam imala s tim problema...ili nisam obraćala pažnju. Sutra imam pregled pa ću reći doktorici. Šta dovodi do oticanja, ima li nešto specifično? Ne pijem tečnost ništa više nego inače, a jedem umjereno slano kao i obično. Valjda hormoni divljaju... [sm=zmeden.gif]

Miracle*3 -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (19.2.2012 16:15:29)

Kod mene su prije bile ljetne bebe i nisam imala nikakvih problema. Ali sad sam u 8 mjesecu i noge su mi katastrofa.... mislim vidjala sama i gore otecenih, ali za mene je ovo haos.

Gigana -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (7.5.2012 15:02:52)

Ja sam u 6. mjesecu i vec od 4. mjeseca su mi pomalo počele oticati noge. U prvoj trudnoći mi noge uopšte nisu oticale, a sad je sve drugačije. Ja pijem jako puno tečnosti, ali malo mokrim. Prvo mokrenje mi je ujutro oko 6 (probudi me), onda slijedeće tek oko 2-3 popodne i naveče odem jednom ili dva puta. Praktično, na poslu za 8 sati mokrim samo jednom. Pritisak je zasad normalan (120/80, 130/90, a nekad i 110/65). Jutros sam išla vaditi krv i dati urin, pa se nadam da će nalazi biti u redu. Samo se pitam šta će biti kad dođe juli i avgust, one nesnosne vrućine, ko će to izdeverati.

yasemin -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (9.5.2012 15:03:11)

ja sam u 8 mjesecu trudnoće od jučersu mi noge počele oticati , pritisak jen 110/80 , 110/70 moram uraditi urin da provjerim bjelančlevine , jako me čini nerovoznom ovo oticanje

enića -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (6.7.2012 15:24:09)

cure, pomozite, danas su mi noge otekle i kupila sam u DM-u morsku sol, kiselila sam noge nekih 15-ak minuta, pa mi sad na 'm pade- smijem li uopće koristiti morsku sol koja je bogata sa mineralima..., ima li kakve opasnosti?

Skvo RR -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (6.7.2012 23:26:34)

ne znam zasto bi bila losa za trudnice[sm=zmeden.gif]...meni dapace sve sto je prirodno je za trudnice adekvatno.

bambika -> RE: Oticanje nogu kod trudnica (30.7.2012 14:02:37)

meni su oticale noge dok sam pila ispotin u petom mjesecu. sreca pa smo skontali da je zbog toga. drugi dan nakon sto sam ga prestala piti cio otok je nestao i izgubila sam 2 kg. bio je to divan osjecaj. radije cu podnijeti jutarnju tahikardiju svaki dan nego onolika stopala i noge. sad sam u osmom mjesecu i nemam oticanje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]