aida. -> RE: Izgubili smo bebu krajem 9. mjeseca trudnoće (25.10.2010 20:48:34)
|
IZVORNA PORUKA: Aquarius Hvala vam na riječima podrške. Svaka riječ mi pada kao melem na dušu. Ali nemojte plakati, molim vas. Znam da su na ovu temu najosjetljivije novopečene mamice i trudnice, pa mi je žao što sam vas uznemirila ovom pričom. Bog nas stavlja pred bolna iskušenja, ali nam i daje snagu da ih prebrodimo. E sad, na nama je kako ćemo se postaviti prema tome ( šta god da je u pitanju ). Dok sam bila djevojka, godinama mi je iznad kreveta visio citat, koji sam napisala na velikom hamer papiru, a pisalo je ovo: ˝Dugo sam hodao svijetom bos i bez novca, nesretan što nemam cipela. Onda sam sreo čovjeka bez nogu i shvatio koliko sam bogat. ˝ I ta me rečenica pratila i kasnije kroz čitav život. Čovjek nekad ne zahvaljuje Bogu na onome što ima, nego se žali ako nešto nema. A svi imamo itekako puno razloga za zadovoljstvo i zahvalnost. Ja sam se najviše pribrala dok smo još bili u bolnici, a poslije poroda sam zadržana samo 24 sata jer je sa mnom hvala Bogu sve bilo OK. Muž je povremeno izlazio van da ispuši cigaru, i SVAKI PUT se vratio sa nekom novom pričom. Dok je stajao vani, našao bi još nekog ko puši, i priča bi krenula sama od sebe. Ljudi se lakše otvore nekome ko preživi teške momente jer smatraju da ih bolje razumije. Uglavnom, naslušao se tako teških sudbina: žena koje su umrle na porodu, ljudi sa bolesnom djecom, žena koje porađaju u 6. mjesecu trudnoće zbog visokog tlaka, bore im se za život... Na kraju smo oboje rekli isto - Ne daj bože gore sudbine, jer uvijek ima gore. Ja sam hvala dragom Bogu ostala živa i zdrava, i još mogu maštati o tome da jednog dana uzmem u naručje svoju bebicu. Imam punu podršku muža ( vjerovali ili ne ima muževa koji u ovakvoj situaciji okrive ženu i okrenu joj leđa). I da ne nabrajam dalje... Bolno jeste, ali mora se dalje. MORA SE. Zato drage moje, glavu gore. Žene nisu ni svjesne koju snagu u sebi nose u sebi. U mnogim situacijama, u kojima većina muškaraca potone, žena smogne snage i gura dalje. Ja sad imam svog malog meleka, koji me čeka u DŽennetu, na boljem mjestu od ovog prolaznog svijeta. Naravno da bih ga ja htjela za sebe, ali bi to bilo sebično.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/angel.gif[/image] Svaka ti cast.. Ti-koja si prosla toliku bol, tjesis nas, kojima je zao takve sudbine... Ali, razumijem... Moj otac, i mi uz njega prezivio je strasan period u zivotu prosle godine i isto tako, poput tebe, on sa svoje obje noge amputirane i slijepim jednim okom tjesi nas koji placemo zbog njega!! Svaka cast, hrabrice... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|