Niobe -> RE: Igraone za razvoj bebinih mentalnih sposobnosti! (23.10.2010 18:43:51)
|
Evo da se i ja javim s nekim malo strucnijim i provjerenim informacijama. Naime, unazad godinu dana, UNICEF je poceo s projektom integrisanih centara za roditelje i djecu, tačnije centara za rani rast i razvoj djeteta. Prvi je otvoren u Novom Sarajevu, pa se krenulo s centrima sirom BiH, a ja sam imala sreću da dobijem posao u jednom od njih, u svom gradu. U centru se baziramo na rani rast i razvoj djeteta(kako ime i kaze), prvenstveno na normalan razvoj beba od 0-3 godine, ali i predškolskih grupa. Cilj nam je naći dječicu sa poteškoćama u razvoju i uputiti ih u nadležne institucije, te pomoć najugroženijim socijalnim slučajevima. Također, organiziraju se radionice za djecu i roditelje, korištenje biblioteke za slikovnice i igračke(pokažemo roditeljima kako da na pravi način pristupaju djeci u skladu sa njihovom dobi isl.) Akcenat se stavlja na razvoj kognitivnih sposobnosti i povezivanje roditelja i djece. Mislim da je ovo jedan divan projekat...sve usluge koje centri pružaju su besplatne, tako da je i to dodatni plus.
|
|
|
|