tekja -> RE: hidronefroza (28.1.2011 20:37:42)
|
IZVORNA PORUKA: loptic Evo drage zabrinute majke da i ja napišem moje iskustvo s hidronefrozom.U 30-tom tjednu trudnoće moja gin.je vidjela nešto čudno kao recimo zadebljano crijevi i cistice u bubregu ali sve je to bilo nejasno dok se mala Luce nije rodila. Kada se rodila (4020kg i 51cm)bilo je sve u redu i tada sam rekla pedijatrici na gin. sumnje. Napravljen je prvi ultrazvuk i nije dobro.Ostajemo u bolnici do daljnjeg.I tako smo prošle sve pretrage UZV,scintigrafiju,MR,IUV i zaključak ureterohidronefroza 3stupnja s megaureterom.Ne trebam vam objašnjavati u kakvom sam šoku bila nakon prve curke s kojom je sve bilo u redu-hvala Bogu!Mjesec dana u bolnici još nakon poroda ,užas! Odlazimo u Klaićevu na cistoskopiju ali dr,nije uspio ništa napraviti jer to nije to ,nema refluksa i on i dalje ima svoje mišljenje da se radi o duplim kanalima i da bi trebala na operaciju.Kako je rekao otvorit će joj dvije rupice na leđima gdje će izlaziti urin da se bubreg rastereti i imat će vrećicu na tome.Tako je i bilo dolazimo na naručeni termin i sve je spremno.Operacija je trajala 3 sata i nisam mogla dočekati doktora s vijestima ,ipak je ona bila beba od 2mjeseca. Hvala Bogu sve je prošlo u najboljem redu,bubreg izgleda u puno boljem stanju nego što su nalazi pokazivali i nada se da je bubreg spašen.Kada sam je vidjela na intenzivnoj skamenila sam se sto vrećica i aparata oko nje.Drugi dan se vraća k meni u sobu i baci svoj mali osmijeh na lice ,nisam mogla sakriti suze,moj mali anđel je konačno kra mene.Rana je izgledala ružno i nisam znala kako ću se na to naviknuti.Ona sada ima dvije rupice na leđima iz kojih joj curi urin u jako malim količinama i ne treba vrećicu dovoljan je jedan normalni uložak i mazanje kremom. Bile smo na prvom ultrazvuku koji je pokazao znatno poboljšanje tj ,bubreg se rasteretio i vraća se u normalnu veličinu.Sada će tako te rupice imati najmanje do godine dana kada idemo na još jednu operaciju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] i nadam se da završavamo s tim. loptic, bice to ako Bog da, dobro...mnogo srece zelim na iducoj operaciji i da se sve tu zavrsi, a vi zivot nastavite samo sa osmijehom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|