drasan -> RE: hemoroidi (26.12.2010 16:43:14)
|
Čitam vaša iskustva sa hemoroidima u nadi da ću naći rješenje za moje probleme. Porodila sam se prije 5 dana. Nisam nikada imala hemoroide, do sada. Prije 2 dana kada sam pokušavala na ogledalu da vidim gdje mi se nalazi taj jedan končić koji imam([sm=bravo.gif], nisam imala epizijotomiju) ugledam oko čmara neke kao plikove. Prvo se prepadnem šta mi je sada ovo, kao tri klikerčića, jer nemam pojma šta su to hemoroidi i kako izgledaju. Onda malo pregledam po NETU šta bi to moglo biti i skontam, hemoroidi. Inače, to mene ne boli. Pošto još krvarim poslije poroda, kada se tuširam kao da malo narastu i više smetaju, vjerovatno zato što se tuširam toplom vodom, a koliko sam vidjela treba hladnom. Nikada nisam imala tvrdu stolicu, i poslije poroda sam imala normalnu stolicu već 3. dan, vjerovatno su se pojavili od napona, ne bole, ne krvare. Ali su prilično veliki, ne mogu da sjednem od njih. Nadam se da pošto su friški moći će i brzo da prođu. Sada me samo interesuje da li će smetati zbog krvarenja da mažem ovu HADENSA krema i je li ona za ove vanjske hemoroide. Naravno, dojim bebca i koliko sam shvatila ona ne smeta tome.
|
|
|
|