Hanady RR -> RE: Faze dvogodišnjaka (15.11.2010 13:31:11)
|
ja sam recimo ''kompetentna'' da kašem da faze postoje. imama dvije djevojčice...jednoj je 4 i pol godine a drugoj će ubruo 2... sada na mlađoj prepoznajem faze koje sam na starijoj nedavno primjetila.... moj metod odgoja je dobar, ja bolje ne znam, ne bijem, ne mlatim, razgovaram, imama konjske živce, plačem kad ih uspavam koliko su me taj dan ''izludile'' ali ne odustajem uglavnom sada se lakše nosim sa mlađom i njenim fazama jer sam sa starijom to nedavno prošla i mogu vam reći bez imalo skromnosti vrlo uspješno. moja djeca nisu ni bezobrazna i razmažena ( nije imao ko to da im priušti u trci za vremenom i poslom) ali su svakako curice koje šetaju kroz faze bezobrazluka, agresivnosti, neću da jedem, daj mi kolu po milion puta, pljuvanje 1 i nikada više, udaranje mene, ''mrženje'' nane, voljenje nane više nego mene, psovanje 1, 2 puta max i nikada više.... udaranje glavom o pod...e to je faza samo takva... prije sam plakala, a sad kad ova mala krene od pod ja samo stanemblizu zida i ivica da ''poturim'' nogu da se ne zvekne od to...a od pod...ma na mladu je zarast će. Uglavnom sam vrlo strpljiva mama koja sebe zna izluditi svojim strpljenjem ali zato njih nikada izludila nisma i svjesna sam da su faze u odgoju ono što porći moramo i da najavžnije...hedino što mi je novo i sa čime se teško nosim trenutno i tražim najbolje rješenje je da mi mlađa tuče veliku.... ova veća nije imala starijeg da tuče a ova mlavi ko kakav harambaša.... e i to ćemo porći...samo polako... skonata sam da pali dvorac od lego kockica, pa čim vidim da je krenula prema starijom glasno kažem '' e hajde sad da pravimo dvorac'' ostavim sve započeto i sjedem na pod sa njima i pali bar ova 2 dana, vdijet ćemo kasnije ako kerene nova faza...rješavat ćemo u hodu... samo neks u mi žive i zdrave
|
|
|
|