Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:15:34
sabina z.
Hej cure,evo mene,nisam vam se javljala jer smo imali majstore,uh,šta ti ljudi mogu pojesti al sam se nakuhala .. Obe moje trudnoće je vodio socijalni ginekolog,medjutim nakon krive dijagnoze i konizacije me jako razočarao,na kraju svega mi je rekao "hm zanimljivo,kopirajte mi te nalaze želim si ih zadržati",od tada idem kod privatnog,jest da platim al mi se maksimalno posveti i lijepo sve objasni,ne žalim ni kune..Jutros sam zvala tako da u srijedu idem na prvi pregled,ovdje obično urade vaginalni ultrazvuk i šalju krv vaditi..trenutno bi sve pred sobom pojela,kava mi se gadi i ponekad mi je slabo...a vi ste toliko toga napisale,lijepo je znati da ima još netko tko prolazi isto što i ja,sretna sam što sam vam se pridružila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:18:51
m.i.n.a.
Evo mene sa jednim pitanjem... imate li problema sa....evo opisacu pa skontajte sta je problem..i prije trudnoce sam imala problema sa stolicom a sad se nije nista poboljsalo ali ni pogorsalo..isto kao prije pa se nisam baska brinula..zadnjih dana kako me kenula prehada imala sam rijetku stlicu,skoro proljev,medjutim proslo je psolije dva tri dana...medjutim zanjih dva dana me boli sama gu...da prostite,posebno taj dio za stolicu..strah me da nisu hemeroidi...jedem i suhe sljive,supe za stolicu medjutim koliko sam sracuala jos mi stlica ne kasni ali zato me boli nikako da se namjestim kad sjednem...mozda i nije najljeose pitanje al eto..mene muci a ako ima ko rjesenje bila bih zahvalna...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:20:52
ajnur
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Laro hvala ti,nadam se da cu se snaci. Do kada ujutru se moze predati urinokultura???
Sto se tice kila,ni ja ih nisam dobijala,sad se samo povecavaju. Valjda to tako treba. Mada ja stvarno na sebi ne primjetim,ne primjetm po odjeci,jer svake svoje stare hlace mogu obuci,osim sto ih ne mogu zakopcati. Majice isto tako,sakoe..sve.. I onda gdje li odu sve te kile?!
Za kolica mozes provjeriti,ali neka ti ne bude obaveza... Otisla bi onako da pogledam. Ja kolica necu sad kupovati,jer mi i nece trebati prije marta,pa mi je glupost sad ih kupovati d ami stoje. Neka sacekaju,pa cu kupiti kad mi budu trebala ona koja tad budem htjela.
Ajnur, moracu i ja otici do WOG-a. Nisam nikad bila,sve mi se nekako neda,a i daleko mi.. jednom kad mm i ja budemo free.... Ja vjerujem i da su cijene povoljne tamo...
Mrkva,dobro si mi rekla to za slamku.. Onda cu uzimati na slamku... A tesko da se to bas moze zastiti potpuno,ali pokusacu koliko mogu... Jesi li sigurna da su mrlje od Toteme? A sto kazes nesto se mora i zrtvovati... :)))
Pcelica maja je povoljna a no-no klub onako al je stvarno kvalitet i ne znas sta je ljepse.Tek im je malo doslo robe za zimu bice jos.Ja i mm smo isto mahsuz isli.Kako ste mi vas dvoje? cmokic
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:23:42
sabina z.
pozdrav m.i.n.a,nije to ništa sramotno,vjerujem da te jako boli,došlo je do iritacije,nadražila si anus a ništa probaj mazati kremicama na bazi meda i pij puno tekućine i bit ćeš kao nova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:28:34
ajnur
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Evo mene sa jednim pitanjem... imate li problema sa....evo opisacu pa skontajte sta je problem..i prije trudnoce sam imala problema sa stolicom a sad se nije nista poboljsalo ali ni pogorsalo..isto kao prije pa se nisam baska brinula..zadnjih dana kako me kenula prehada imala sam rijetku stlicu,skoro proljev,medjutim proslo je psolije dva tri dana...medjutim zanjih dva dana me boli sama gu...da prostite,posebno taj dio za stolicu..strah me da nisu hemeroidi...jedem i suhe sljive,supe za stolicu medjutim koliko sam sracuala jos mi stlica ne kasni ali zato me boli nikako da se namjestim kad sjednem...mozda i nije najljeose pitanje al eto..mene muci a ako ima ko rjesenje bila bih zahvalna...
Samo masnim kremama mazi i bice ok Ja sam prije trudnoce imala problema zato sam svako jutro bananu i dooosta vode pila evo pred porodom sam inshAllah nisam jedan dan imala problema ma ko sat Donat je super za zatvor
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:34:21
sarah
mina, suosjecam s tobom, i sama imam slican problem ali ne u tolikoj mjeri kako opisujes. Kod mene je problem sto imam neredovnu stolicu i uglavnom tvrdu, pa me strah da ne dobijem hemeroide. Pokusala sam svasta ali ne ide, ni Donat mg na prazan zeludac ne pomaze.
Ima li koja da sutra ide na pregled u Opstu bolnicu? Ja moram, a bas mi se ne ide samoj. I mogu misliti koliko cu se nacekati.
razbij ampulu i domah inekciju navuci znači ubaci tečnost totheme i sebi dublje u grlo 8 iza zuba) saspi inekcijom.Prvo spasit ćeš zubiće...a drugo tothema ovom brzinom neće oksidirati jer u spoju sa zrakom njeno dejsto postaje manje nego što treba.
Uh,kako ruzno izgleda ova sprica!!! Kupicu ujutru u apoteci,pa cu tako probati...Mada su mi u apoteci preporucili da pijem s cajem ili sokom kao ima ruzan okus... Nije mi ni vazno,izdrzacu,da mi je samo nekako zube zastititi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:39:48
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: ajnur
Laro hvala ti,nadam se da cu se snaci. Do kada ujutru se moze predati urinokultura???
Sto se tice kila,ni ja ih nisam dobijala,sad se samo povecavaju. Valjda to tako treba. Mada ja stvarno na sebi ne primjetim,ne primjetm po odjeci,jer svake svoje stare hlace mogu obuci,osim sto ih ne mogu zakopcati. Majice isto tako,sakoe..sve.. I onda gdje li odu sve te kile?!
Za kolica mozes provjeriti,ali neka ti ne bude obaveza... Otisla bi onako da pogledam. Ja kolica necu sad kupovati,jer mi i nece trebati prije marta,pa mi je glupost sad ih kupovati d ami stoje. Neka sacekaju,pa cu kupiti kad mi budu trebala ona koja tad budem htjela.
Ajnur, moracu i ja otici do WOG-a. Nisam nikad bila,sve mi se nekako neda,a i daleko mi.. jednom kad mm i ja budemo free.... Ja vjerujem i da su cijene povoljne tamo...
Mrkva,dobro si mi rekla to za slamku.. Onda cu uzimati na slamku... A tesko da se to bas moze zastiti potpuno,ali pokusacu koliko mogu... Jesi li sigurna da su mrlje od Toteme? A sto kazes nesto se mora i zrtvovati... :)))
Pcelica maja je povoljna a no-no klub onako al je stvarno kvalitet i ne znas sta je ljepse.Tek im je malo doslo robe za zimu bice jos.Ja i mm smo isto mahsuz isli.Kako ste mi vas dvoje? cmokic
Hvala ti! navraticemo ovih dana! mogli smo i veceras,ali nam se vala nesto nije dalo nigdje ici... Necu ni da zurim,jer imam jos vremena...
Bebica udara,bas je ziva.. Neka je! Ja i muz legli,ion stavio ruku na stomu i sve govori..evo sad je..evo sad je udarila..sad..evo je... Hahaha,a meni smijesno i drago... sreca bas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 21:57:52
rose
IZVORNA PORUKA: taurus
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: taurus
pozz drage moje
nije me bilo preko vikenda, žena se zadala u hodanje nadam se da ste sve dobro ja danas odoh na kontrolu u Skerlićevu pa sutra na komisiju za bolovanje vidim pričate o kolicima joj kad se sjetim mene i mm prije 5 godina kupili prvo jedna kolica sa AS i sve je bilo ok dok niso kolica stavili u gepek i skontali da su prevelika, pa iza toga u TL kupimo više se i ne sjećma marke, neka kao kišobran ali veća i tako dođe ljeto, beba porasla i ja u šetnju svaki put kad treba ući u zgradu dođe mi da plačem, jer ne mogu u jenoj ruci nositi sklopljena kolica, u drugoj bebu i još ako sam bila na pijaci ili nekoj kupovini uh ... ta kolica su bila teška oko 6 kg, pa još težina bebe i ja nikako nisam mogla sve zajedno nositi ubrzo nakon toga sam kupila ona najobičnija kišobran kolica u TL teška 4 kg i tek sa njima sam bila zadovoljna jer sam mogla sve sama eto to je moje iskustvo sa kolicima i zato žene pazite šta kupujete da ne završite kao ja
ma sve mi je jasno...meni je bitno doci do haustora...pa unjet bebu u stan, staviti u krevetac i vratiti se po kolica ...ne mora sve odjednom
i ja sam tako radila samo uvijek plače kad ne treba tako da sam ga ostavljala u krevetić a on se dere što više može, a ja ko luda trči po kolica i nazad još sreća pa sam na prvom spratu i tako se svaka šetnja završavala sa tim da ja budem mokra do gaća
i ja sam na prvom spratu pa cemo valjda prezivjeti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:02:19
rose
danas u potrayi za jorganom i jastukom udjoh u sam shop u titovoj...na 1 spratu imaju bebi odjel...sve sto mozete kupiti u fisu (dezeni i materijali) sada ima i u sam shopu...ima bodica s kopcanjem sa strane
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:06:49
rose
IZVORNA PORUKA: sabina z.
pozdrav m.i.n.a,nije to ništa sramotno,vjerujem da te jako boli,došlo je do iritacije,nadražila si anus a ništa probaj mazati kremicama na bazi meda i pij puno tekućine i bit ćeš kao nova
mozes i nevenovom masti mazati...ona je dobra za sva ostecenja koze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:07:01
mrkva
Evo i ja sad sa kontrole, zadnja, bebica se već namjestila glavom prema izlazu, oko 3kg. Sad samo trebam na CTG svako treći dan. Usput svratih do one nove Škafe kad na zadnjem spratu stavrčice za bebu po 2 KM, bodiji doduše bez rukava, majčice, kapice, ja sam uspjela naći i jedne gegice, sve je čisti pamuk. I vidjela sam skafandere za bebe po 38KM.
Sarah za tvrdu i neredovnu stolicu ja sam pila sirup Portalak, 3x1 kasiku, moze na recept a u slobodnoj prodaji kosta 11KM, meni je pomoglo.
razbij ampulu i domah inekciju navuci znači ubaci tečnost totheme i sebi dublje u grlo 8 iza zuba) saspi inekcijom.Prvo spasit ćeš zubiće...a drugo tothema ovom brzinom neće oksidirati jer u spoju sa zrakom njeno dejsto postaje manje nego što treba.
Uh,kako ruzno izgleda ova sprica!!! Kupicu ujutru u apoteci,pa cu tako probati...Mada su mi u apoteci preporucili da pijem s cajem ili sokom kao ima ruzan okus... Nije mi ni vazno,izdrzacu,da mi je samo nekako zube zastititi...
Hvala ti Hanady
nemoj tothemu mješati ni sa čim...mala je ampula ( iako se čini velikom) navuci i progutaj... ja sam ih pila već 5 puta u životu od toga 2 puta u trudnoći...znam o čemu ti govorim Svako mješanje sa bilo čim umanjuje joj dejstvo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:25:33
taurus
mina evo ti još jedan savjet od žene koja ima dugogodišnje iskustvo s tim problemima a naročito u trudnoći već su ti rekli koliko je važno da regulišeš stolicu ali i pored toga i da mažeš raznim kremama meni su se nakon milion proba najbolji pokazali Fitogal ćepići to je biljni preparat koji se smije koristiti u trudnoći, a dobar je i za vanjske i unutrašnje hemoroide i košta oko 6 km ako se ne vidi ništa s vanjske strane a tako te boli vjerovatno su unutrašnji hemoroidi, ali reaguj odmah jer se mogu upaliti i pojaviti se i vani meni se to desilo u prošloj trudnoći i bilo je grozno, nisam mogla ni hodati ni sjediti, a od bolaova sam mogla vrištati i eto meni su samo ovi ćepići pomogli a spolja sam stavljala i svinjsku mast, nevenovu mast ili kantarionovo ulje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:30:11
Rimljankaa
Hvala ti Hanady. Otici cu ujutru dati urinokulturu,pa cu usut kupiti spricu i popiti kuci kad dodjem. necu ranije da mi nebude muka. Doktorica je rekla prvih 7 dana da uzimam 2x1 ujutru prije dorucka,i navecer prije vecere..A onda kasnije jednu na dan...
Je li tebi ovo pomoglo? Sigurno nije stetno za bebe?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:34:12
gagach
joj blago vama vi vec i krpice pocele gledati za bebice...tako mi se sve to daleko cini ne mogu docekati da saznam sta nosim Laro kako su super cool ova kolica sto si stavila link...tako sam ja nesto i zamisljala... meni isto nije dr spomenula to za zube...bas cu je pitati na iducem pregledu...ja stvrno pijem dosta mlijeka al onog obogacenog kalcijem jer kazu da je pravo dobro za bebu...sreca pa mi se ne gadi Ja sam krv i urin vadila u sedmoj sedmici i rekla mi je tek nekad u novembru ponovo da izvadim osim ako ne osjetim neke probleme... Sunce vidim ti kao i ja i dalje muku mucis sa spavanjem...tacno cu poluditi...ubija me i ustajanje u wc jer poslije ne mogu da zaspem...valjda cemo se nekad i mi naspavati...a vjeruj mi da je to sve od stresa i brige...nesvjesno smo se opteretile zato i ne spavamo... naidice nista...iduci put ces valjda uspjeti m.i.n.a dusa moja kako ona misli na mene i kako ona zna da sam ja vazda raspolozena za koji zalogaj viska ...zvanicno cu biti kao tenk!!!!jucer sam pojela 3 loncica kestenja sto se tice tih "stolica" problema...ja sam ti ista...i bas se znam napatiti i naravno vec sam imala druzenje i sa prvim hemeroidima da prostis uzas svim ostalim buckama milion pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:36:12
Hanady RR
Hvala ti Hanady. Otici cu ujutru dati urinokulturu,pa cu usut kupiti spricu i popiti kuci kad dodjem. necu ranije da mi nebude muka. Doktorica je rekla prvih 7 dana da uzimam 2x1 ujutru prije dorucka,i navecer prije vecere..A onda kasnije jednu na dan...
meni je pomoglo... ja sam u trudnoći imal željezo 2,6 doktor Mehmedbašić me pitao a kako ja hodam...i on mi rekao da uzmem totheme tada sma bila 5 mjesec... elem ja odem i kod mašića, pa opet nazovem još nekoliko ginekologa i definitvno svi mi kažu tothema... pomoglo mi je svakako...samo da znaš malo ćeš potamniti u licu...i po koži...kao da si preplanula... Samo ti pij kako su ti rekli i ja sam u prvoj turi 14 pila...
I nakon trudnoće sam dvije ture pila... u drugoj trudnoći jednu turu al durgu nisma smjela radi žuči Tada sma nabavila vodu iz Srebrenice ona mi je pomogla ali ne ko tothema....
Sada bih opet trebala piti...međutim ne smijem još uvijek radi žiči...ali definitvno nalazi se do nje poprave. bebi ne šteti a ni tebi...samo vam pomaže.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:38:56
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
meni je pomoglo... ja sam u trudnoći imal željezo 2,6 doktor Mehmedbašić me pitao a kako ja hodam...i on mi rekao da uzmem totheme tada sma bila 5 mjesec... elem ja odem i kod mašića, pa opet nazovem još nekoliko ginekologa i definitvno svi mi kažu tothema... pomoglo mi je svakako...samo da znaš malo ćeš potamniti u licu...i po koži...kao da si preplanula... Samo ti pij kako su ti rekli i ja sam u prvoj turi 14 pila...
I nakon trudnoće sam dvije ture pila... u drugoj trudnoći jednu turu al durgu nisma smjela radi žuči Tada sma nabavila vodu iz Srebrenice ona mi je pomogla ali ne ko tothema....
Sada bih opet trebala piti...međutim ne smijem još uvijek radi žiči...ali definitvno nalazi se do nje poprave. bebi ne šteti a ni tebi...samo vam pomaže.
Mislis ghuber voda? Ja sam je pila, ali bas nesto ne znam za trudnice?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.10.2010 22:43:26
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
I meni je doktorica rekla da cu piti najmanje 3 mjeseca. Sad sam uzela 14 komada. To za boju u licu i tjelu mi bas nesmeta,naprotiv.. Meni je zeljezo 5 i ona kaze da je vrlo nisko. Picu,pa nalazi,pa cemo vidjeti kakvo je stanje.. Uzimacu jos cveklu i jabuku. Doktorica je rekla d amoze i mrkva ali u manjim kolicinama...