mynxlee -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (24.10.2010 13:58:01)
|
Meni danas termin, pa cemo cekati [sm=bravo.gif] Mada, jos nema nagovjestaja. Vidim pricate o kreveticima. Mi smo za nasu malenu uzeli isti kao sto ima Ivan. Tako da u sobi imamo 2 identicna krevetica, samo sto je Ivanov 140x70, a malenin 120x60. Htjela sam bas da bude iste. Ne znam da li ima dole ta marka, zove se ''Roba'' i ja sam zadovoljna sa njihovim proizvodima. Sto se krevetica tice, najbitnije mi je bilo da uzmemo kvalitetan madrac. Uzeli smo onaj od hladne pjene ili kako se vec na nas moze prevesti. Jako je tvrd. Posteljina je antialergijska i kao nesto sa aloe vera. Dekica sam kupila, dosta vec i dobila. Uvijek trebaju. Imam neke koje mi sluze da bebu spustim na nju ako negdje odem ili pak u dnevnom boravku, onda kad je u kolicima da se malo ususka, iako imaju i vrece za kolica koje su jako tople i prakticne. Normalno, kuci, ako je malo toplije, pokrijem samo sa tankom dekicom, a ako je hladnije sa tankim jorgancicem. Prakticne su i vrece za spavanje. Ja imam nekoliko od Ivana. Ne moze se otkriti i ako se vrti ne moze nista prebaciti preko glavice. Bitno je da preko zime ima dva topla duga rukavica, neku pidzamicu i vreca za spavanje. Jednu dekicu cu ponijeti u bolnicu da u njoj mogu drzati malenu, kada ju izvadim iz krevetica, a mogu je i pokriti s njom. Sto se izlaska tice, kupila sam specijalnu dekicu koja ide na AS, znaci ima one otvore da se provuku kaisi i obuci cu joj na odijelce jos i jednodijelni komplet, onako cupav, sa kapuljacom koja ima usi :) Mislim da znate o cemu govorim. Nemojte pretjeivati sa kupovinom stvari. Uzmite samo ono sto ce vam trebati za prvu ruku, za sto se ne mozete osloniti ni na koga. Nadobijacete toga dosta. Nagomila se brzo. Ja sam uzela samo ono neophodno, zaova mi nesto poslala, onda sto je Ivanovo bilo oprala, ispeglala i eno vec puna polica.
|
|
|
|