Rimljankaa -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (8.1.2011 21:43:52)
|
Evo uspjedoh da se javim konacno!!!! Hvala vam PUNO za podrsku svima... Moj muz i ja smo danas proveli hodajuci i u kupovini... Zbog moje silne sikiracije,beba se bas smirila,da je mene panika uhvatila..Javljala bi se,ali nekako njezno i rijetko... Evo je opet pocela da buba,hvala Bogu,a i ja se puno bolje osjecam. Bas djetesce sve osjeti!!! Nisam isla drugom doktoru,jer ne vidim razlog zasto bi?! Ja nemam sumnju da nesto nije uredu,da bi pitala drugog doktora za misljenje. BIlo kojem da odem,reci ce,isto sto i ovaj-da je sve uredu i normalno! tako da nisam isla,jer nemam sumnju te vrste,da je imam svakako da ne bi odgadjala i odmah bi otisla. U utorak cu na pregled,pa cu da vidim sta ce reci. Ukoliko kaze Carski rez,svakako cu ga odbiti za taj dan,jer nemam nikakav problem,krvarenje isl. da bi se hitno nesto moralo raditi. Trazicu svakako napismeno da mi kaze zasto carski rez,ukoliko kaze da treba. Jucer sam stvarno bila u haosu,danas sam malo trjeznije razmislila. Kad skontam,on je ako meni htio i uslugu da uciniti. I meni i sebi! Mi smo imali super odnos,korektan je doktor prema meni bio,pazljiv i izlazio u susret uvijek.I strucan!Ja sam rekla da me malo strah poroda,onda je on jedva docekao da mi "rijesi" taj problem,time sto bi me carskim rezom porodio,i reko da me u utorak pregleda ginekoloski i da bi u utorak mogli to i zavrsiti. A ja sam ostala u soku! Izgubljena da nisam znala nista reci,osim sto sam na kraju rekla ja bi voljela prirodno,na sta je on rekao,vidjecemo pri pregledu,ako postoji ikakva sumnja za carski-uradicemo ga. Kakva ce biti sumnja,kad je do sada,svih 9mj. sve bilo u najboljem redu,a jos mi ni termin nije?! A to je njemu svakako rutina,narucito kad nema nikakvih komplikacija ni kod zene ni bebe. Ali za mene to svakao nije usluga i ja zelim da se prirodno porodim.To cu mu sve u utorak reci,pa cemo vidjeti sta ce biti. Ukoliko nema nikakve opasnosti po bebu i mene ja ne zelim da radim carski rez.Tako cu i reci. A sve govori i ukazuje na to da nema razloga carskom rezu. Naravno,ja nisam blesava da radim nesto i idem na stetu svom djetetu i sebi. Ukoliko zaista budu bili adekvatni razlozi za carski rez,ja cu prihvatiti to. Sad za sad,i do sada nista ne ukazuje,niti je ukazivalo za potrebu carskim rezom. Opet kazem,mislim da mi je htio uslugu uciniti.Jer mnoge sad zene,meni iz nepoznatog razloga,traze carski rez. Moguce da je pomislio da sam jedna od tih,pa da mi izadje u susret... A i sebi da ucini dobro... Jer sam ja njegov pacijent,i samo tako je siguran,da ce on svog pacijenta poroditi,a ne neko drugi,sto znam da mu je u interesu. Sad sam malo mirnija..Cekacu utorak,pa cemo vidjeti... Drugo mi nista ne ostaje. Svakako sve intervencije za utorak cu odbiti,jer ne vidim nicemu hitnost,niti zurbu..Sacekacu taj dan D,pa cu vidjeti sta dalje... Hvala vam za podrsku svima! Zaista hvala,jer jucer mi je bas trebala,bila sam izvan sebe kao nikad... Jer me pogodilo nesto iz vedra neba,sto nisam ocekivala i sto sam najmanje mislila da bi se moglo desiti...
|
|
|
|