|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
11.12.2010 13:33:46   
lejla80
Bila sam prošle sedmice na CTG-u na Jezeru i gore se planiram i poroditi aBd, naravno ako mi šta drugo ne padne na pamet,jer imam u posljednje vrijeme nekih fiks ideja user posted image ...šta je s tobom....mogle bi se mi i družiti na porodu??

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2701
11.12.2010 13:35:16   
stefania
ma gdje ste, sta ima?? Evo maksuz iscitah sve ovo sto ste pisale nekih dvadesetak stranica, svega se izdesavalo vidim, al sve je dobro koliko mi se cini, pa onda neka je masallah! nesto kontam sve pricaju kako su zene odvratne jedna prema drugoj i vjestice (inace u zivotu) a ja majke mi nisam nikad na jednom mjestu srela toliko zena (vjerovatno beskrajno razlicitih medjusobno) a da se vise paze, gotive, postuju i ne znam sta sve ne..pa eto, haj sad budi pametan :) ma uglavnom, fascinirah se na trenutak finocom obicnih zena :)..helem neise, kod mene dobro, nije lose, nalazi mi dobri, osim sto sam malokrvna, ali i to malo, kaze doc, to nista, haman normalno u trudnoci. jbg leukociti mi poviseni i to me prepalo, reko, sta mi je sad, majku mu, kad ono i to kaze doktor za trudnice normalno do 12! pa eto da znate ako se koja zabrine. zeljezo mi je ludilo, ne znam odakle mi tolika kolicina u organizmu, a bas sam mislila da mi je to uzas..al da ne davim vise sa sobom i svojom trudnocom...mislim nisam jos nuhalni nabor mjerila to cu naredne sedmice ako Bog da...kako ste mi vi? ja ne znam u cemu je fazon, jel do mene, al ljudi moji sto sam ja kratkog fitilja u zadnje vrijeme!!user posted image ne znam sta mi je jel do hormona ili sta ali suza mi je bas blizu guzice u zadnje vrijeme (sto bi narod kazao), a s druge strane u sekundi tako pobjesnim na neku glupost da ozbiljno se bojim da ce me drmnuti srcani ili mozdani..poslije to bude sega, al fakat ne znam sta mi je s raspolozenjem, ne zelim biti ni vjestica ni placiXXicka, a vidim da jesam...svasta, jel se kojoj to desavalo da znam jel to do trudnoce ili jednostavno ludim? Pms je za ovo mala maca, ne kontam, svi su mi za sve krivi i niko me ne voli user posted image user posted image ..eh eto tako kod mene, mislim na trenutke sam ja i normalna, stara ja (kao sto vidite user posted image ) i tad skontam koliko sam mahnita vako ...al eto, sta je tu je...ako vako nastavim ovaj ce me muz sutnuti i naci boljuuser posted image , salim se, mislim sumnjam da ce...a mozda ce sve biti bolje na slijedecoj kontroli...aj zdravo i uzivajte u bebacima bili oni unutra ili vani vec

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2702
11.12.2010 13:58:41   
canim
IZVORNA PORUKA: lejla80

Bila sam prošle sedmice na CTG-u na Jezeru i gore se planiram i poroditi aBd, naravno ako mi šta drugo ne padne na pamet,jer imam u posljednje vrijeme nekih fiks ideja user posted image ...šta je s tobom....mogle bi se mi i družiti na porodu??

Mozda budemo i u isto vrijeme na jezeru, ko zna user posted image
Ove sedmice sam planirala ici na prvi CTG samo mi je problem jer sam vodila trudnocu privatno a od pocetka ove godine nemam zdravstveno osiguranje pa se nadam da mi nece praviti probleme jer bih ja to sve i dodatno platila ako je potrebno.
Za CTG koliko sam shvatila ovi sa zdravstvenim idu sa uputnicom i naruce se i ko ih od doktora zatekne tamo on/ona uradi im CTG, ili..?

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2703
11.12.2010 14:19:25   
lejla80
Mene je pregledala jedna doktorica a onda me poslala na CTG koji se nalazi na prijemu i prati ga sestra koja preuzima knjižice i uputnice..poslije toga nalaz sa CTG-a vraćaš doktoru koji te pregledao da ga očita i potpiše. Tako je bar meni bilo...gore jhe inače bila prava frka,valjda se nisu još uhodali. Nadam se da će idućiu put biti bolje.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2704
12.12.2010 0:24:52   
vila.vilica
dobro veceuser posted image ..ja cu samo kratko jer nisam stigla da iscitam do kraja..duplaju mi se slova pred ocima
gagach cestitam na ulasku u VI mjesec user posted image

a moram da se nadovezem na minin post gdje opisuje sta je bilo na vjezbama...e vidis primijetila sam da su ove tete koje nam drze vjezbe u nekim stvarima kontradiktorne! malo postaje zbunjujuceuser posted image
Npr. ja sam 2x cula od njih da ide JEDNA DOJKA ZA JEDAN PODOJ....DRUGA ZA DRUGI..a ne šaltanje u sred jednog podoja user posted image i hajde ga ti sad znaj!user posted image
za buđenje po noći sam čula da ne treba buditi bebu dok se sama ne probudi user posted image
helem imala sam još komentara ali o tome sutra aBd user posted image vakat mi je da spavam!

cmok

< Poruku je uredio vila.vilica -- 12.12.2010 0:25:38 >

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2705
12.12.2010 11:31:03   
Rimljankaa
Jutro trudnjace, samo da vas nas dvije pozdravimo.....

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 2706
12.12.2010 11:40:40   
vjestica
stefania sve je to normalno da se tak osjećaš i da tako mjenjaš raspoloženje (ja sam čula da po zakonu trudna žena ako ubije nekog ne može odgovarati user posted image user posted image - ovo napominjem da sam čula)
što se tiče dojenja - treba dojiti jedan podoj jedna dojka, i kad popije mlijeko sa te dojke, ponudit bebi i drugu, ako hoće, ako je još gladna (ja dojim svaki podoj na jednoj dojci, ali nekad je beba gladna, pa dobije i drugu dojku) jer inače što se dojenja tiče, tu su najbitnije želje i potrebe bebe, a ne neka pravila , doji se na zahtjev,a ne na satnicu
što se noćnog dojenja tiče, dok je skroz mala beba i male težine, savjetuju buđenje (ali kad je mala i dok još postoji mogućnost pojave utice , koja zna uspavati bebu) inače naravno čekaš da beba zatraži
a kako bebu staviti na dojku (ne samo bradavica, nego i areola) - kad budetet gorei akd vam donesu bebu, odmah tražite od sestre da vam pomogne da je stavite pravilno na dojku (ako nepravilno stavi, boliće i postoji opasnost od ragada)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 2707
12.12.2010 11:42:52   
vjestica
i još da dodam, iako u početku zna biti malo nezgodno i bolno dojenje, dok se ne uhodate i ne naviknu bradavice, ali nema ljepšeg osjećaja kad gledate svoju bebu kako zadovoljno siki user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2708
12.12.2010 12:16:22   
Rimljankaa
Dobra Vjestice hvala za korisne savjete!

A  zar beba moze toliko da zine da joj stane i bradavica i areola u usta? user posted image

To za budjenje,mojoj prijateljici je savjetovala pedijatrica da nebudi djete. Kaze noc je za spavanje i djete treba da spava,isto kao i odrastao covjeg. Da bebu nahrani prije svog spavanja recimo oko 23h i ostavi da spava,ako se nebudi-nedirati je,a ako se probudi naravno nahraniti je. Mada kao treba bebu navikavati da se nebudi nocu,jer ako navikne da se budi nocu i jede,onda je bas problem i stalno ce tako.

E sad,ja mislim,da je to sve individualno,od djeteta do djeteta i da nema tacne formule.

I htjela sma vas jos pitati,da li je neko od vas koristio mast Pantenol za bradavice???  Jucer mi je u apoteci,apotekarka to predlozila i ja je kupih. Kao  super je za mazanje bradavica. Jeste li vi mazali njome?

I smiju li se bradavice mazati prije poroda? Cula sma da stimulacija bradavica moze izazvati kontrakcije? ja bi sad pocela da ih mazem,ali ne znam da li smijem to raditi???

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2709
12.12.2010 13:34:54   
Nellica
Drage moje, ja ću Vam se pridružiti na ovoj temi, malo ću na bebe 1-2 , malo sa Vama.
Inače ja sam u 21 nedjelji trudnoće i aBd u 5-om mjesecu uz razliku od 17 mjeseci postat
ću dupla mama dviju djevojčica.

Nisam čitala temu od početka puno mi je, a i ne stignem od moje vrcke i hrpe drugih
obaveza, ali po pitanju dojenja ja Vam mogu prenijeti svoje pozitivno iskustvo:
Ja sam bebu dojila isključivo na zahtjev iako me njena pedijatrica u jednom momentu
doslovno nalijepila zbog toga, noću je nikada nisam budila ona je sama diktirala tempo,
u u početku je to bilo podoj u 9, pa u 1, oko 4 i onda ujutru oko 6.
Po danu sam je dojila kad god je to htjela, bilo da je plakala, cendrala ili sam jednostavno
imala filing da je vrijeme papati.
Za prvih mjesec dana života dobila je isključivo na siki 1,5 kg.

Neko je pitao za pantenol, nema potrebe prije poroda mazati bradavice, ja sam po porodu mazala
ponekad sa purelanom iz prostog razloga što se ne mora prati prije podoja, nije štetan za bebu, a
mislim da se kreme kao bepanthen, panthenol mogu dobro iskoristiti za masažu dojki, ukoliko
osjetite prepunjenost ili da se olakša spuštanje mlijeka.

malo sam odužila sorry, uglavnom spremna sam pomoći oko dojenja svima koliko mogu i koliko znam.

I iznad svega bitna je volja majke da doji!

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2710
12.12.2010 17:49:05   
gagach
Helou drage moje...
Evo i ja sam sljegla sa planine i spremna za novu sedmicu.
Spavanje me zaobilazi zadnjih mjesec dana tako da ako ovo nastavi ovako ta navika mi nece ni trebati hahahha

Mala20 ja sam sve do 22 sedmice isla na uz skoro svake druge ili trece sedmice...tako da te price ne trebaju da te brinu pogotovo jer su to kratki pregledi ultrazvukom...bar su kod mene bili i to na moju inicijativu jer me to smirivalo...trebala mi je koja sekunda samo da se uvjerim da je sve ok i da malo srce kucka...

Bint dobro dosla u nasu malu druzinu J  vama se vala primakloooooo

Stefania e moja ti...tebe hormoni bas deru hahha ali to je normalno i sve dok okolina trpi dobro je... J nisam ni ja nista bolja mada me ta histerija popustila kada sam usla u 20-tu sedmicu...sada sam nekako smirenija i lakse se dise....
Javi se poslije nuhalnog nabora...i ljubi stomacicJ

Vilo hvaaala! Sad sam velika! Hahha
Nego ja sam proceprkala po knjigama i kao da... jedna dojka za jedan podoj...i ne ne treba bebu buditi navecer...mislim da mi je to i logicno...ono kao slomis se da zaspe i ono za sat hajmo na noge lagane...heheheh mislim da cu preskociti to budjenje i pustiti da bebach sam diktira....

Odoh veceras u kino...nadam se da necu dizati cijeli red da bih isla piskiti hahahahhauser posted image
Ljubim vaaaaaaas!user posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 2711
12.12.2010 19:22:23   
sunce27
gagach neka si se ti nama bar malo odmorila. Lare nam nema, kod nje su radovi jos u toku, valjda ce za nekoliko dana da nam se javi, ipak puno nedostaje. Rimljankaa i m.i.n.a. nam se uveliko pripremaju, jos samo malo, malo i eto vama vasih bebica. Ja sam danas bas super, ovo vrijeme mi godi, za nekoliko dana idem na kontrolu, nadam se da je sve ok, moja cura se vrti i odmah mi je lakse.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2712
12.12.2010 19:54:46   
bint
gagach hvalaaaaaaauser posted image
a da,primaklo se  uuuuuu panikaaaa je tuuser posted image
bas u petak sam narucena za prvi ctg...stvarcice uglavnom kupljeneuser posted image
aaaa bas mi je drago da si odmorilaaa,mada novi snijeg je tuuser posted image bice opet idemo u planine.....

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 2713
12.12.2010 20:26:12   
Rimljankaa
UH,Boga mi se primaklo... A mene strah nepopusta...

A opet jedva cekam da svoju bebicu uzmem u svoje narucije...

Ja sam najbogat

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2714
12.12.2010 21:01:51   
bint
rimljanka user posted image
no sikiriki,bice aBd ok sveuser posted image jesil ti radila ctg???gdje planiras porod???

Neposredna veza do poruke: 2715
12.12.2010 21:05:57   
Rimljankaa
Bint, bice nadam se sve kako treba.... :)

Planiram se poroditi aBd na Jezeru.
Nisam radila CTG,ali narucena sam na UZ u utorak,a doktor mi je rekao da cemo tad uraditi i CTG.

Je li CTG radi doktor koji vam vodi trudnocu ili sestre? Ceka li se puno?

Koja si ti sedmica? kad ti je termin?

< Poruku je uredio Rimljankaa -- 12.12.2010 21:06:57 >

Ja sam najbogat

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2716
12.12.2010 21:08:43   
mery s.
drage moje,samo da vam javim,ja sam se porodila u subotu 4.12. u 11huser posted image user posted image user posted image i rodila svog prekrasnog djecakauser posted image iako mi je termin bio danas,sin me iznenadiouser posted image pozuriouser posted image porod je prosao najbolje moguce,prirodno bez rezova, tri sata postepenih bolova,kontrakcije na sam porod,u 4 napona,bebica je bila vaniuser posted image user posted image porodio me dr.Karahasan, i babica Albina Isak,imam samo rijeci hvale za njih,kao i sve rodilje koje su bile u sobi sa mnom tog dana,nemam nikakvih losih iskustava ni sa sestrama,sve je bilo ok!
Javim vam se kad budem imala vise vremena,ceka me moje malo sunceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2717
12.12.2010 21:13:32   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: mery s.

drage moje,samo da vam javim,ja sam se porodila u subotu 4.12. u 11huser posted image user posted image user posted image i rodila svog prekrasnog djecakauser posted image iako mi je termin bio danas,sin me iznenadiouser posted image pozuriouser posted image porod je prosao najbolje moguce,prirodno bez rezova, tri sata postepenih bolova,kontrakcije na sam porod,u 4 napona,bebica je bila vaniuser posted image user posted image porodio me dr.Karahasan, i babica Albina Isak,imam samo rijeci hvale za njih,kao i sve rodilje koje su bile u sobi sa mnom tog dana,nemam nikakvih losih iskustava ni sa sestrama,sve je bilo ok!
Javim vam se kad budem imala vise vremena,ceka me moje malo sunceuser posted image user posted image user posted image

Mery s. ti si moj idol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cestitke za bebicu! Neka ti je ziv i zdrav punooo godina. Hvala dragom Bogu da si imala tako lagan porod,sad uzivaj sa svojom bebicom...

Jos da pitam jesi li se na Jezeru porodila ili u Vojnoj bolnici? 

Po imenu doktora ne mogu da prepoznam. Ako si na Jezeru kakvi su uslovi? kako je sad tamo?

Jos jednom,sve najbolje od srca!!!!!!!

Ja sam najbogat

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2718
12.12.2010 21:23:21   
bint
mery s.cestitam od srcauser posted image user posted image user posted image
rimljanka
ja vodim trudnocu u drzavnoj,i bila sam na uz 26.nov.pa mi doktor rekao da dođem za 3 sedmice jer ce mi tada biti 35/36 taman za ctg..rekao mi je da dođem u 10 il 11h da mi urade ctg i da ga nazovem da mi vidi taj snimak i da kaze svoje misljenje...ja ne znam hocul se prebacivati na jezerooo..nisma jos odlucila nista..a do sad mi je super u drzvanoj,prezadovoljna sam...

Neposredna veza do poruke: 2719
12.12.2010 21:24:51   
bint
rimljanka a termin mi je 18.01.2011user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2720
12.12.2010 21:33:10   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: bint

rimljanka a termin mi je 18.01.2011user posted image user posted image user posted image user posted image

Hehhe,isti dan nam je terim!!!  user posted image  user posted image  user posted image

Ja cu u utorak biti tik pred ulazak u 9-ti mj. pa ce mi vjerovatno i uraditi CTG.

Meni je doktor s GAK-a od pocetka vodio trudnocu,tako da sam ja planirala se i tamo poroditi, sad je logican slijed da cu na Jezeru.

Ja sam najbogat

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2721
12.12.2010 21:34:19   
lejla80
IZVORNA PORUKA: mery s.

Čestitam draga....sve najbolje tebi i tvojoj bebici. Ujedno hvala na zaista ohrabrujućem postu...mada je mene i dalje strah al eto bitno je znati da ima i ovakvih poroda,pa valjda hrabrost dođe u pravom trenutku.

(odgovor članu mery s.)
Neposredna veza do poruke: 2722
12.12.2010 21:41:52   
bint
rimljanka...hajd valjda cemo super proci i taj poroduser posted image user posted image user posted image
kako se ti sad osjecas???
'kod mene sve ok,ja sam samo prva 4 mjeseca imala mucnine al kasnije nista,bas mi kazu da sam 'nenormlna' trudnica...nekad mi noge nateknu kad duze sjedim il mi budo previjene pa osjetim jedino to..al prosetam i sve bude okuser posted image user posted image user posted image
pa super za jezeroooouser posted image
pritisak,krvna slika,glukoza sve je superuser posted image doktor kaze i kilaza je ok kao ne moze se to kontrolisati u trudnoci al ja se osjecam sad teze svakako,dobila sam 11kguser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2723
12.12.2010 21:48:18   
Rimljankaa
bint,hvala Bogu kod mene je trudnoca odlicna.

Ja nisam ni imala mucnine,u pocetku smao nervoza,razdrazljivost,plac isl.

Kasnije se sve ustabililo. Jedino sto me zeljezo malo zezalo,bilo je nisko. Mislim da cu sad nekad raditi nalaze da vidim u kakvom je stanju. Kod mene to nije nista i neobicno,i prije trudnoce uvijek problemi sa zeljezom

Ja ne oticem, do sad anisam ni jednom. Bez obzira koliko sjedim,hodam ili bilo sta drugo. Nemam ni kiselinu... Osjecam samo da se malo vise umaram,jer vjerovatno od tezine.

I ja sam se udebljala negdje oko 12 kg,mada se to i nevidi puno (bar svi drugi kazu da je samo stomak "iskocio"),a ja se testiram tako sto oblacim jedne svoje uske pantalone,hahaha,koje jos uvijek mogu da obucem do kraja nogu,samo naravno na stomak da ne mogu nikako...hahaha...

Nadam se ako Bog da do kraja da ce ostati ovako stanje sa trudnocom,i da ce porod proci najbolje sto moze...

A da me strah-jasta je! :))))

P.S: je li ti djecak ili djevojcica?

Ja sam najbogat

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 2724
12.12.2010 21:55:16   
bint
rimljanka.. wow super,masallah za tebeuser posted image user posted image user posted image
aBd tako ce i ostatii do kraja trudnoce,no sikirikiuser posted image
aaaaaa rekli su mi da je djecak,vec od 18 sed.mi govore da je djecakuser posted image user posted image
znaci i s kilazom smo tu,superrrrrr odmah mi je lakseuser posted image a i ja se tako testiram s odjecom i kod mene stomak,bas mi doktor kaze dobro ti tu kilazu krijesuser posted image user posted image
a vidim kod tebe djevojcicaaaa,superuser posted image samo nek su zdravi i ziviiiiiiiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *