Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 18.6.2008 13:19:21
mišur
Imam ja jedno pitanje: koliko vode davati bebici od 2,5 mjeseca koja doji? I da li davati uopšte vodu? Mislim zbog ovih vrućina... Davala sam Luki po 2-3 kašičice vode dnevno kad je bilo vruće i on bi to halapljivo progutao, pa bi mi se činilo da bi mogao i još,ali me strah davati mu više. Šta vi mislite?
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 21.6.2008 23:18:30
enna
Ni ja ne dojim i svojoj princezi dajem caj od komoraca i vodu mada je bas nije ljubitelj ali ju prevarim da popije par gutljaja.Ovdje su mi rekli da beba moze popiti litru caja dnevno i vode naravno jer voda sapere grlo od adaptiranog mlijeka posto moze doci do upale tako mi je rekla pedijatra zato bez straha i voda i caj su ok a narocito na ovim paklenim vrucinama. pusica bebicama i mamama!!! Ena 23.04.2008.
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 21.6.2008 23:36:20
enna
Hehe Ivona sa mojom Enom su se sestrice borile jos dok je bila u inkubatoru sa tom njenom halapljivocu a i ja se borim i danas al zato je masala velika mamina curica.Pusica tebi i tvojoj Seleni!!!
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 11.7.2008 20:50:35
suncan_dan
imama od baby love (DM) KOmaraca(pise ja mislim Fencheltee) od prve sedmice je, i od alete (neznem da li ima dolje alete) sastoji kamilicu, komaraca i kim (kräutertee. To su cajevi u kesicama.Bez ikakvih dodataka.
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 12.7.2008 11:41:14
Amrino
Dojenim bebama ne treba davati NISTA. Znaci- ni vodu niti caj...Sve sto zelis da tvoja beba dobije- popijes ti- pa ce to doci do nje kroz mlijeko. Sto se vode tice- ono prvo mlijeko- kada beba tek pocne sisati je 90 % voda- tako da beba unosi dovoljno vode u organizam i to vode koju nije potrebno prokuhavati- vode koja je stvorena bas savrseno za bebe.
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 14.7.2008 12:18:53
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: amrino
Dojenim bebama ne treba davati NISTA. Znaci- ni vodu niti caj...Sve sto zelis da tvoja beba dobije- popijes ti- pa ce to doci do nje kroz mlijeko. Sto se vode tice- ono prvo mlijeko- kada beba tek pocne sisati je 90 % voda- tako da beba unosi dovoljno vode u organizam i to vode koju nije potrebno prokuhavati- vode koja je stvorena bas savrseno za bebe.
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 21.7.2008 16:12:11
Emina*
Ja koliko vidim da je tema adaptirano mlijeko i tecnost ili..??
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 21.7.2008 20:10:03
Amrino
IZVORNA PORUKA: Eminica
Ja koliko vidim da je tema adaptirano mlijeko i tecnost ili..??
Moj post je namjenjen misuru- koja je pitala: koliko vode davati bebici od 2,5 mjeseca koja doji? I da li davati uopšte vodu? Mislim zbog ovih vrućina...
a posto je forum danas ionako pun tema na kojima se neko prepucava bez ikakve veze- necu vise nista napisati
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 22.7.2008 18:54:09
lida
Mirzica pije hipp instant komorać+kamilica+anis 100ml dnevno i puno ga više voli od samog komoraća između mu još ubacim dvije tri kaškice prokuhane vode.Mislim da djeci treba davati čaj i vodicu po ovim vrućinama.
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 22.7.2008 19:31:22
nely
ja svom edvinu dajem komorac instant-mada sam cula da nije bas dobar ali sam isto tako cula i da jeste moram nesto jer papa samo flasicu,a i stolica mu je bolja od caja..
RE: Adaptirano mlijeko i tecnost 28.7.2008 17:17:15
norah
Koliku kolicinu adaptiranog mlijeka spremati bebi od 3 mjeseca? Da li neko zna tacno? Proizvodjaci uvijek preporucuju vise da bi sto vise prodali. Koliko vi pravite svojim bebicama?
Koliku kolicinu adaptiranog mlijeka spremati bebi od 3 mjeseca? Da li neko zna tacno? Proizvodjaci uvijek preporucuju vise da bi sto vise prodali. Koliko vi pravite svojim bebicama?
mojoj bebanoj je sada 4 1/2 mjeseca i ona jos uvijek pije 120ml negdije oko svaki 3 sata, osim na vecer kad spava. al se to nemoze rec, jer svaka beba se razlikuje, nekima je dovoljno 120ml a neke hoce i 170ml. Vazno je da napreduje.