Hanady RR -> RE: Dijetalna ishrana po preporuci ljekara-recepti (4.10.2010 18:12:07)
|
eh ovako... sad ću ja ovdje da copy-past dosadašnje isprobane recepte koji su mi omogućili da se najedem a da ne boli[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] FRANCUSKI HLJEB SA MASLINAMA POTREBNO: 2 kesica di-go kvasca 750 ml tole vode 500 gr bijelog brašna 600 gr heljdinog brašna 30 ml maslinovog ulja 10 gr soli ( 2 kašike kafene) 250 gr nasjeckanih maslina priprema: Pomešajte kvasac, vodu i 2 šolje (250g) bijelog brašna i dobro mešajte drvenom kašikom 3 minuta dok mješavina ne počne da izgleda gusto. Poklopite celofanom i ostavite da stoji 2-3 sata. Dodajte ostale sastojke masi i mjesite dok ne postane meko testo. Stavite testo na površinu posutu brašnom i mjesite oko 10 minuta, dodajući još malo brašna ako je tjesto lepljivo. Vratite testo u nauljenu posudu i pustite da naraste još jednom, još 1 sat. napravite 4 manja hljeva vekne ili čak kiflice. Prebacite veknice u nauljeni pleh i pustite da rastu još 30 minuta. Premažite ih maslinovim uljem i pospite morskom solju. Pecite na 200°Coko 20-25 minuta dok vekne ne postanu hrskave i zlataste. 1. Supa sa zobenim pahuljicama 2. · 1/2 kg krompira 3. · 1 glavica crnog luka 4. · 1 šargarepa 5. · 1 koren peršuna · 3 kašike peršunovog lista Sitno iseckati krompir, luk, šargarepu i koren peršuna. Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri 20 minuta. Dodati zobene pahuljice, posoliti i kuvati još 15 minuta. Pred služenje posuti listom peršuna. 1. Gljive u paradajz sosu 2. · 500 g svježih šampinjona 3. · 2 čehna belog luka 4. · 4 srednja paradajza 5. · maslinovo ulje 6. · 2 kašike limunovog soka · so, beli biber, ruzmarin Šampinjone očistiti i isjeći na tanje listiće. Iseckati beli luk i izdinstati zajedno sa šampinjonima na malo vode. Paradajz preliti kipućom vodom, oljuštiti, iseći na kocke i dodati gljivama. Na kraju dodati kašiku ulja, limunov sok i začine. 1. Tikvice sa sirom 2. · 500 g tikvica 3. · 200 g mladog sira 4. · 3 čehna belog luka 5. · maslinovo ulje 6. · kašika soja sosa · kašika mirođije ili začini po želji, meni ruzamrin, kopar i komorač za sada gode Isjeći tikvice na štapiće i dinstati oko 10 minuta na malo vode. Dodati sir pa nastaviti dinstanje još 5 minuta. Začiniti soja sosom, dodati ulje i posuti isjeckanim belim lukom i začinima.
|
|
|
|