Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 11.3.2013 8:43:07
Silver
eh sad ne znam kako ste je vi zvali, ali pjesmica uz igricu ide nekako: siri siri vezeni peskiri...uglavnom drzimo se za ruke i vrtimo u krug i ko bude prozvan mora s eokrenuti ledjima i tako se drzati za ruke i vrtiti u krug sa ostalima itd.
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 11.3.2013 8:47:24
ljubičica 28
IZVORNA PORUKA: Silver
eh sad ne znam kako ste je vi zvali, ali pjesmica uz igricu ide nekako: siri siri vezeni peskiri...uglavnom drzimo se za ruke i vrtimo u krug i ko bude prozvan mora s eokrenuti ledjima i tako se drzati za ruke i vrtiti u krug sa ostalima itd.
...bosa ja, bosa ti, okreni se ... ti
Ja ovu pjesmicu pjevam sa svojim dječakom i mužem (naravno, uz igru)
A interesantna mi je i igra dan-noć, i toga se igramo kad nam dođe malo veća raja pa nam i J. zna govoriti dan-noć
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 11.3.2013 18:34:44
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: eldinky
jeste li vi igrali klikera sa dječacima,ja jesam ,i bila sam prilično dobra
Neces vjerovat al udoh da napisem post o klikerima Moja djevojcica koju apsolutno ne zanimaju zenske stvari i igre danas u nekom smokicu dobila klikere. Al ja nemam pojma kako se ono igra(a da igrala sam i ja uveliko s djecacima, eto na koga je mala ). Ako neko zna kako ono ide nek javi Jel se prvo ubacuju klikeri u rupu, pa onda se gada protivnikov kliker, ili obrnuto?
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 11.3.2013 18:35:58 >
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 13.3.2013 11:59:09
bebana27
IZVORNA PORUKA: Nedi
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
A sjecate li magaraca??? Ono tko izgubi skupljaju se slova i na kraju ispadne magarac ili magarica A zaloga aaa... Sta da radi ovaj zalog???
Ovo smo se godinama igrali bile su nam najdraže igre
sjecate li se lastike ;) sto smo to igrale ispred skole pa granicara e ova djeca sad nista i ne znaju nego sjede za kom i igraju igrice
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 6.6.2014 22:59:32
bebaa
baš danas pričam sa šefom na ovu temu...i sjetim se kako smo se igrali džamije...a niđe veze sa džamijom.....čak šta više..skupljali se čepovi od pivskih flaša,klipača... kom...pa se naredaju na gomilu... tabora igraju...s +loptom se pogode....cilj je posložiti ih u navrtanu kocku sa ćoška i jednom u sredini...ma haos..... i sad bi vala zaigrala.....taman mrak,niko me ne vidi.....
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 7.6.2014 11:02:26
tehna
bas prije neki dan sa djecom bila u parku i kupila im lastiku i pokazivala im kako smo igrali zvijezde e bas sam se momacki razvalila kontala sam da jos mogu ali hahahah godine bas rade svoje......zao mi je sto ove danasnje generacije ne umiju igrati ni zmire ni ganje lastike aberecke ma joj mnogih igara koje smo mi igrali kao djeca steta bilo je mnogo zanimljivije a sad izadju vani sa telefonima i fataju WF-i bas zalosno :(
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 8.6.2014 11:41:38
škorpija
sjeća li se neko kako se igra Zemlje i Care, care govedare koliko ima sati, neki dan sam pokušavala s malcem da igram ali sam zaboravila, samo sam se sjetila Crvene marije kako se igtra
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 8.6.2014 12:46:24
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: škorpija
sjeća li se neko kako se igra Zemlje i Care, care govedare koliko ima sati, neki dan sam pokušavala s malcem da igram ali sam zaboravila, samo sam se sjetila Crvene marije kako se igtra
zemlje nacrta se krug i podjeli valjda(ne znam je li na 4 ili pola),klipić se zabode u sredinu i pusti i na čiju zemlju padne taj oduzima onom drugom zemlju,ali samo koliko može tim klipom opisati iz mjesta.i onda kad oduzme briše linije to je njegova zemlja pa može u sljedećem krugu i tu stajati i oduzimati ovom drugom zemlju.a care care jedan je car i govori onim ostalim kako da se pomjeraju,recimo 3 mišja,2 konjska.
RE: Igre iz naseg djetinjstva..... 9.6.2014 19:29:44
škorpija
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
IZVORNA PORUKA: škorpija
zemlje nacrta se krug i podjeli valjda(ne znam je li na 4 ili pola),klipić se zabode u sredinu i pusti i na čiju zemlju padne taj oduzima onom drugom zemlju,ali samo koliko može tim klipom opisati iz mjesta.i onda kad oduzme briše linije to je njegova zemlja pa može u sljedećem krugu i tu stajati i oduzimati ovom drugom zemlju.a care care jedan je car i govori onim ostalim kako da se pomjeraju,recimo 3 mišja,2 konjska.