iv@ncica -> RE: Decica mala nevina storenja (17.9.2010 15:11:15)
|
Svaka vam rijec stoji... no meni moja mama neki dan govori tj. uci me ovako; bona budi mudra, bona odbrusi, zakaci se, trazi svoje, snađi se...vrati, izvuci se.....presuti.....a ja joj reko, e moja majko 30 gona me ucis; slusaj, suti, ne kaci se , budi dobra..radi radi raddddiii...i sad ti palo na pamet da me prtavis mudricom...e vala sad je kasno ....a svaki dan nas neko ili nesto iznenadi i razocara na ovakav nacin....mudrovanjem nekim i bezobrazlukom. Uglavnom ...ovo vam govorim iz iskustva svog, jer radim s djecom... djecu treba dobro odgajati...ali isto ih se ne smije drzati u pamuku...morate ih susresti sa svim mogucim oblicima ponasanja kako djece tako i ljudi, jer fino odgojenom djetetu kad dođe u vece okruzenje tipa, skole i slll...bit ce veliki sok kad vidi neodgojenu i ne kulturnu djecu,ne ljubazmnost, kad cuju ruzne rijeci i psovku, prezivu djecu...lupanje , udaranje, agresivnost....odgovaranje i neposluh ....povisen ton i galamu nna neku osobu..ljutnju...bolje ih je upoznati s ovim ponasanjem, jer djeca to tesko i drugacije prihvataju poslije... .kako bi bilo divno da djeca ne moraju znati da ovo postoji....zTO DOBRO odgojiti djete treba i spremiti ga na surovost vanjskog svoijeta..jer ne mozete fino dijete baciti i poslati vani vukovima....treba ih nauciti da se koliko toliko brane i nose sa svime sto ce vidjeti i cuti cim izađu van iz mirnoga doma.
|
|
|
|