emma.L
|
enisa_sara, nažalost, nemam preporuke, ali se slažem sa tobom- moja svekrva je 100% posvećena Emi. Nema kuhanja, čišćenja, peglanja... Čak i Emi ja ostavim skuhano, eventualno ona doda rižu ili krompirić. A kojih godina, zaista ti ne bih znala reći, jer sam vidjela mlade ljude, pa čak i muškarce, koji se bolje snalaze od nekih "iskusnih" nana. Mislim da je bolje da što ranije počne dolaziti, jer ipak će to biti stranac. Najvažnije je da ti odrediš pravila (ako nema ljuljana, kada presvlačenje, kako hranjenje želiš da izgleda, gdje treba spavati...) i insistiraš na tome. Ipak, budi svjesna da neće sve tako i biti. Ne možemo terorizirati ljude (na primjer, da kažeš, ako plače pusti ga- to može potrajati, a ni za kakve pare ne bih mogla slušati dijete kako dugo plače). Isto tako, ja Emu nađem svakakvu, flekavu, čupavu- nani to jednostavno nije bitno, ali to mi je najmanji problem, lako je operem i sredim- važnije mi je da vidim da se igraju i smiju kad uđem u kuću. Za grč ti ne mogu pomoći, osim da ti kažem da će to ići lakše sada, nego što bi bilo za pola godine. I pij kamilicu . I želim vam da nađete neku finu tetu koja će se i bebetu svidjeti.