Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: teta cuvalica - imate li koga? 9.3.2012 1:06:52
mimikimi
mi imamo tetu a po svojoj A vidim da je jako zadovoljna kod nje strasno joj se obraduje kad je vidi i pruza joj rukice one su se navikle jedna na drugu i to mi je najbitnije eto ne znam ja sam nekako misljenja da tete u vrticu ne mogu posvetiti paznju svakom djetetu jer ih je dosta ja kad skontam koliko posla imam oko A same a jos da moram brinuti o njih 5-6 nema sanse neko mora ostati uskraceno za nesto ne velim kad bude veca tamo negdje sa 3godine ali dok je jos mala neka hvala
RE: teta cuvalica - imate li koga? 9.3.2012 12:31:09
škorpija
IZVORNA PORUKA: Amam
IZVORNA PORUKA: škorpija
amam a gdje živiš
Zivim u Kladnju
pa za 4-5 sati mislim da je dosta 200 KM, a s obzirom da je manje mjesto u pitanju, možda čak i 150, zavisi i od toga kolika je tebi plaća, ja svoju tetu za 9 sati dnevno plaćam 400 KM
RE: teta cuvalica - imate li koga? 10.3.2012 0:01:31
Amam
IZVORNA PORUKA: Amam
amam a gdje živiš
Zivim u Kladnju
pa za 4-5 sati mislim da je dosta 200 KM, a s obzirom da je manje mjesto u pitanju, možda čak i 150, zavisi i od toga kolika je tebi plaća, ja svoju tetu za 9 sati dnevno plaćam 400 KM
Pa da manje je mjesto,bas danas pricam s kolegicom njoj je teta cuvala 3 djece za 300 KM jos dolazila joj kuci.Tako da mislim do nekih 15o Km da ce biti ok,opet moram vidjeti sta teta ocekuje
RE: teta cuvalica - imate li koga? 10.3.2012 12:32:42
rerica
Kada ovako citam koliko placaju se tete u cudu ostanem.... Pa majka mu stara ako ne mozete placati nemojte se ni sramotiti... U vrtic i mirna Bosna....
RE: teta cuvalica - imate li koga? 10.3.2012 12:40:42
bebacha
IZVORNA PORUKA: rerica
Kada ovako citam koliko placaju se tete u cudu ostanem.... Pa majka mu stara ako ne mozete placati nemojte se ni sramotiti... U vrtic i mirna Bosna....
RE: teta cuvalica - imate li koga? 10.3.2012 13:08:52
rerica
IZVORNA PORUKA: bebacha
zasto bi se teta trebala placati vise od vrtica
Zasto ??? Zato sto teta dolazi kuci,cuva samo vase dijete,gleda ga,izvodi ga znaci samo vase dijete.... A tete u vrticu ne mogu da se brinu samo o vasem djetetu,vec o milion stvari.... itd,itd.....
RE: teta cuvalica - imate li koga? 10.3.2012 13:32:16
rerica
IZVORNA PORUKA: vjestica
ma vala kako koja teta moja je i previše plaćena kako i koliko radi
Zavisi Vjestice.... Znam i vidim svojim ocima,sta tete rade sem cuvanja djece ili djeteta..... A ne kazem ima i teta koje i vise zaradjivaju a amalo se pokazu.... Sve je stvar dogovora....ž Ja samo kazem ako nisi u stanju da placas,ne trebas se ni sramotiti,pa da se ispiraju tvojim imenom,ili plati kako treba ili u vrtic,trece nema....
RE: teta cuvalica - imate li koga? 10.3.2012 23:48:02
Amam
IZVORNA PORUKA: vjestica
ma vala kako koja teta moja je i previše plaćena kako i koliko radi
Zavisi Vjestice.... Znam i vidim svojim ocima,sta tete rade sem cuvanja djece ili djeteta..... A ne kazem ima i teta koje i vise zaradjivaju a amalo se pokazu.... Sve je stvar dogovora....ž Ja samo kazem ako nisi u stanju da placas,ne trebas se ni sramotiti,pa da se ispiraju tvojim imenom,ili plati kako treba ili u vrtic,trece nema....
Ne znam da li se ovo odnosi na moj post ili ne. ako se mene pita 300 Km za 3 djece jeste malo,jos je teta dolazila kuci i bila s djecom i po 7-8h Ali isto tako ne mislim da ce 150 KM biti malo za 4-5 h cuvanja djeteta koje cu ja voditi njoj kuci.
RE: teta cuvalica - imate li koga? 11.3.2012 9:15:35
R&T@
Iz tvojih postova na ovoj temi.
Zar se cijena bilo kojeg posla ne odredjuje prema mjestu rada, strucnoj spremi, iskustvu, nacinu rada, duzini rada?
Zar se moze porediti cijena kada dijete cuva djevojka, a kada baba; kada dijete ne izlazi iz svoje kuce, a kada izlazi svako jutro u sest; kada dan provodi medju cetiri zida, a kada ima aktivnosti; kad je radno vrijeme fiksno, a kada nije
RE: teta cuvalica - imate li koga? 11.3.2012 9:21:35
rerica
Realna sam..... A to gdje si i gdje se zivi ne zavisi koliko ces platiti... Bas radi toga da djete ne izlazi rano,vise izlazi,vise se zabavi oko njega zato sam da se tete vise placaju,jer i one trebaju da plate kartu,odlaze od kuce.... Druzim se sa tetama i vidim i sto ne trebam.....
zavisi i od toga koliko teti treba taj novac. sumnjam da bi bilo koja nezaposlena zena pristala da nekome dolazi na vrata, odgovara za tudje dijete, gubi pola dana ili vise za samo 150-200km. ukoliko ima i druge prihode, pa joj to cuvanje djeteta dodje kao dzeparac a ne jedino sredstvo za prezivljavanje, onda ce mozda pristati
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 30.5.2012 10:37:47 >
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 30.5.2012 10:37:36 >
povracanje
neznam dal ste citale temu,anel mi juce povraco,dnas je dobro nije povraco pomalo jede ne puno veseo je...Dal da pakujem danas stvari za put,ili ipak da odgodimo..molim vas za pomoc....Nisam pametna sta da radim:(
ODGODI PUTOVANJE (59%)
NEMOJ ODGODITI PUTOVANJE (41%)
Broj svih glasova: 68
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!