Majčica -> RE: teta cuvalica - imate li koga? (18.8.2011 9:14:53)
|
IZVORNA PORUKA: Lady26 Pitanje za zenice koje svoje bebe vode tetama kuci; koliko placate i kaKo ste regulisale hranu koju dijete jede; jako mi je hitno PliiIiiz pisite mi [sm=smiley1.gif] Mi dijete vodimo kod tete i iskreno sam se pokajala. Ja sam tu tetu nasla kada mi je zaista hitno bilo i sto se tice vecine stvari nisam se pokajala, ali sad sam trudna opet i zaista ne bih vise nigdje dijete vodila nego bih iskljucivo trazila nekoga da mi kuci dolazi. On jede sto teta skuha njima kuci, ispocetka mu je pravila posebno samo sam joj ja rekla da nema potrebe jer on odavno s nama jede, jedino ako je bas zacinjeno ili masno tad mu napravi nesto ekstra. Ja joj cesto posaljem neko povrce tipa blitvu ili spinat ako imam domace i ona mu to posebno skuha, sve ostalo jede sto i oni za rucak - grah, gulas i sl, jer to i kod nas kuci jede. Ponedjeljkom joj posaljem kesu sa stvarima tipa Monte, puding, grickalice i sl, kad nestane cokolina, voce. Kad ti teta cuva dijete tvojoj kuci, mislim da imas puno vecu kontrolu nad njom i puno je veca vjerovatnoca da ce se ponasati prema tvojim pravilima nego kad je svojoj kuci. Ovoj mojoj teti dodju i komsinice, pa Boga mi ona i poradi svoje obaveze po kuci, ali jako cesto mi to smeta. Jako je lijena za izlazak vani i s njom stalno oko toga diskutujem, iz razloga sto je 3 djece prije mog cuvala kuci i ima neki uhodan ritam koji mamama prije mene nije smetao ali meni smeta. Uglavnom, mi krecemo u vrtic uskoro i nadam se da ja zavrsavam s tetama sad za sad, a do tebe je da odmah na pocetku utvrdis pravila i da ih se drzite (ja to nisam uradila i pogrijesila sam). Sretno!
|
|
|
|