acudesa -> RE: Održavanje bočica (10.6.2010 21:47:36)
|
Postovi sa: Potraban mi je savjet, hitno IZVORNA PORUKA: samedi Pozdrav! Kad prokuham flasice i dude na njima ostane uzasno puno kamenca,sta da radim? IZVORNA PORUKA: acudesa RR imaš li četku za bočice? ja sam najbolje prala flašice tako što ubacim unutra spužvu za suđe i viljuškom ubodem spužvu pa istrljam flašicu iznutra, deterdžentom za suđe i onda dobo isperem IZVORNA PORUKA: doublemum A za flašice je najbolja (meni) ona zelena viledina spužvica(pored četke) koja je namjenjena za tefal-ne ispara ništa! IZVORNA PORUKA: samedi Hvala na savjetima. Ali me strah da se deterdzent za sudje ne ispere skroz pa sam dosad nakon pranja deterdzentom otkuhavala 5 min sve flasice jednom dnevno,ali uvijek ostane kamenca dosta. Jel dovoljno samo oprati deterdzentom za sudje,da ih ne otkuhavam nikako? IZVORNA PORUKA: faris0' Ja sam nekad u nekom casopisu o bebama procitala da se flasice od '-og mjeseca bebinog zivota mogu prati u masini za sudje na najvisoj temperaturi ( kod mene je to 70 stepeni). Ja sada tako radim, a nakon sto ih izvadim jos malo saperem pod mlazom vode. IZVORNA PORUKA: faris0' Ups, ne vidjeh da je tvoja bebi mala. Ma operi kako ti je acudesa rekla. E sad sinoc citam da ih ne valja prati cetkom za bocice ako je plasticna bocica. Navodno stvaraju se sitne pukotine. A ako je flasica sa bisfenolom , on se navodno jos vise oslobadja ako imaju te pukotine moje su nastale mehanicki od te cetke. Nadam te da te sad nisam zbunila. IZVORNA PORUKA: faris0' E sad se sjetih , da sam ja sinu posto sam, imala isti problem svaku noc prokuhaj dosta vode , te onda skloni vodu sa sporeta i onda u tu vrelu vodu ubaci ono sto hotju da sterilisem i poklopi. Ostavim tako 5 minuta. Mislim da mi je to bilo ucinkovito, i da se vise kamenac nije nakupljao, davno to bijase prije vise od 4 godine. Znaci bitno je da ti se flasice ne kuhaju! IZVORNA PORUKA: acudesa RR IZVORNA PORUKA: samedi Hvala na savjetima. Ali me strah da se deterdzent za sudje ne ispere skroz pa sam dosad nakon pranja deterdzentom otkuhavala 5 min sve flasice jednom dnevno,ali uvijek ostane kamenca dosta. Jel dovoljno samo oprati deterdzentom za sudje,da ih ne otkuhavam nikako? nije dovoljno, trebaš otkuhavati flašice povremeno, povremeno prati IZVORNA PORUKA: acudesa RR IZVORNA PORUKA: faris0' E sad se sjetih , da sam ja sinu posto sam, imala isti problem svaku noc prokuhaj dosta vode , te onda skloni vodu sa sporeta i onda u tu vrelu vodu ubaci ono sto hotju da sterilisem i poklopi. Ostavim tako 5 minuta. Mislim da mi je to bilo ucinkovito, i da se vise kamenac nije nakupljao, davno to bijase prije vise od 4 godine. Znaci bitno je da ti se flasice ne kuhaju! za sterilizaciju treba da kuhaju jedno 5 min IZVORNA PORUKA: Visnja RR ima negdje tema o odrzavanju flasica... ja sam ih uvjek prala na isti nacin evo 2' mjeseci tako u flasicu stavim kap deterdzenta i vrele vode i zatvorim...drzim prst na dudici da ne izlazi voda a onda energicno promuckam...otvorim je, isperem mlakom vodom i posuim papirnim ubrusom... prokuhavala sam ih nekad jednom sedmcno a nekad i jednom u dvije sedmice... cetku sam koristila jednom dnevno ( imas cetku za flasicu i za dudu - s jedne i s druge strane ....a ima i cetka koja s druge strane ima spuzvicu) naravno sve se moze uraditi i ovako kako acudesa kaze... licno mislim da je sve to dovoljno... ( da sterilizator nije potreban)....
|
|
|
|