Amyna -> RE: atopijski dermatitis (17.5.2009 18:36:19)
|
Moja beba kojoj je sad 8 i po mjeseci najvjerovatnije ima atopijski dermatitis pa bih htjela da mi to potvrdite. Sa tri mjeseca imala je izrazito suhu kozu koju sam primijetila jer je imala veliku fleku na stomaku. Nakon niza ispitivanja kod vise dermatologa, ustanovila se isusena koza, nista drugo. Kupala sam je u mustelinim proizvvodima i to se povuklo. Tada smo i radili ukupni IgE koji je bio u granicama normale, sto bi znacilo da nije imala alergije. Sad, sa sedam mjeseci pocela se ponovo osipati, ali osip[ je bio drugaciji, kao sitne bubuljice i nakon dan, dva to podrucje je jako crveno a koza natekla. Pedijatrica mi je samo propisala afloderm koji nako samo jednog mazanja do slijedeceg dana pomogne. Osipi su samo oko vrata i ispod brade ali jako ruzni i natekli. Ona se ne cese mozda zato sto je to podrucje njoj nedostupno(straznji dio vrata). Sad ima osam i po mjeseci i pocela sam joj davati i gustu hranu. Primijetila sam da se , kad jede keksic zna puno vise osuti po vratu. Da li da joj keksice i zitarice ukinem i da li je to AD.
|
|
|
|