anidla -> RE: atopijski dermatitis (31.5.2011 10:08:02)
|
IZVORNA PORUKA: škorpija lelaaaa vjerovatno sve već znaš, ali imaš i ovdje puno savjeta, najbitnije je izbaciti omekšivač ( i roditelji i beba), koristiti samo deterždnet namijenjen nježnoj koži (chicco, persil sensitive), paziti na prašinu (jedna moja priajteljica je izbacila zavjese i tepihe dok je bebi imao AD, poslije navršene godien mu se hvala bogu stanje jako poboljšalo, gotovo i nema AD) uglavnom morate pormijeniti način života, a bebija će to vjerovatno proći smao od sebe dok bude malo stariji ova rpijateljica sam ja ? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ljubim te lelaaaa, ja samkonstantno bila na ovoj temi,more mojih postova mozes da procitas.....i uvijek sam govorila adnijebolest vec stanje na koje se roditelj jednostavno mora naviknuti....promjeniti neke stvari iz temelja i onda se na njih navikavati, s vremenom prodje.... nama HB nema dermatitisa,ali svaki put kad mu padne imunitet krene i AD ali ga sprijecim sa bepanthen masti i dexrly kremom.... ono sto ti mozes uraditi je testirati sama neke stvari, tako sam ja , iako je to mukotrpno, ali izdrzi se sve....tek sam prije par mjeseci vratilatepihe ali ne one vunene nego sam kupila etisone.... sretno!
|
|
|
|