Melica
|
Pozdravi svima i ja se nakon dužeg vremena javljam na ovu temu. Sada imamo 10,5 mjeseci i već nekih 5 mjeseci stanje sa kožom je super. Negdje u 11. mjesecu prošle godine bilo je osipa svuda lice, područje oko očiju, rukice prsa, stomak, noge. ma sve sem leđa (zašto ovo zadnje ne, nisam prokužila). Mazala sam i kortikosteroidnim kremama, morala sam, bilo je jako teško odlučiti se koje područje tretirati (ne preveliko radi nuspojava, ne predugo, opet radi nuspojava). Vodila sam i dnevnik upotrebe kortikosteroida.Svako jutro i uveće a-derma krema, kupala u mustela kupki najviše dva puta sedmično jako kratko. Bila sam očajna, bilo je sve gore. Koža je istina bila meka, nimalo suha, ali crvena. Noću sam stavljala rukavice, rezala noktiće do maksimuma, nudila siku da odvratim pažnju od ćešanja, fenistil kapi (isto i sa njima i bez njih, pa sam i od toga odustala). Probala sam sve što mi je iko rekao (na prirodnoj bazi), a da je zvučalo smisleno. Odustala sam od traženja pravog dermatologa koji će čudotvorno riješiti problem, kod svih i svugdje terapija je ista. Samo je razlika u pristupu i onoj ljudskosti. Jedan dermatolog prilikom pregleda djeteta držao se na sigurnoj udaljenosti, kao da je ne daj Bože, nešto zarazno, što me je jako povrjedilo. Osim toga prošla sam unakrsno ispitivanje o financijskim prilika, "mogu li djetetu (tada 5 mjeseci) priuštiti jedan sokić, da se djeluje iznutra (aloavera), koji koje li slučajnosti upravo taj dr može nabaviti. Naknadno sam na internetu pronašla da se ne primjenjuje kod tako male djece.Da ne dužim, onda se desilo čudo, jer ne znam kako to da nazovem. 17.11. dobili smo prvi zubić, a par dana nakon toga i drugi. Doslovno preko noći, sve je se povuklo. Nisam mogla vjerovati. Zvala sam sve ukućane mi potvrde da me oči ne varaju. I tako do danas. Javi se istina malo na ruci kao tanka narukvica, ali to je super. I dalje doji, trudim se da izbjegavam aditive, konzervanse (znači svu vještačku hranu). Tražim koliko je moguće voće i povrće iz eko uzgoja, jaja, meso.Koristim Alnatura proizvode. Det. je DM za alergičare, ispiram veš dva puta. Uživam u divnoj koži kad je god presvlačim i ne mogu još uvijek vjerovati. Kožu i dalje njegujem, ali sada tek svako drugi dan. Iskreno se nadam da je to to, da se neće više vraćati, ali istovremeno i strahujem. Da li je to samo pauza, predah, način na koji se ta grozna beštija poigrava?Ima li ko odgovor na to pitanje: Da li je konačno gotovo? Hvala Bogu, nema astme, bronhitisa itd. kako sam strahovala. Zaželite nam sreću i Božiju pomoć, kao što i ja vama sve najbolje želim. Sretno, i da nas što manje bude na ovoj temi i sa ovim problemom, jer ko se sa tim nije suočio nema pojma kako je.
|