maja78 RR -> RE: Candida (15.10.2010 7:07:02)
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: Aidia .. može li mi neko dati savjet.. moj braco(2 godine) ima problem sa gljivicama candida, koje je dobio od antibiotika.. pije već treći puta terapiju sa nistatinom,sada su uključili i daktanol, u medjuvremenu su mu se na krajnicima pojavile bijele tačkice, pa je doktorica morala propisati i ospen koji nije dobar za gljivice jer je antibiotik a istovremeno i borax glicerin da mažemo grlo.. od gljivica je imao proliv i stolicu koja jako smrdi..je li neko imao slična iskustva, šta da radim.. IZVORNA PORUKA: Nunu 08 Moj djecak je imao.I pojavilo se to tri puta.Dobioje kad je krenuo u jaslice.nama je dr objasnila to kao pad imuniteta.Koristili smo i nistatin i daktonal,ali zadnji put nam je dala onu tecnost kao tinta, ne mogu se sad sjetiti kako se zove i poslije toga se vise nije javljhalo.Eh, sad ne znam jel bas zbog toga,jer je on u medjuvremenu i prestao ici u jaslice.A da pojacamo imunitet koristili smo ARONIJU, to nam je dr preporucila.Dodje 10 ampulica i djeci se daje svaki dan po pola te ampule u caj.Zelimo da vam sto prije prodje, jer znamo kako je grozno, moj sin je uz to bio dobio i afte na dno nepca skoro kod krajnika, pa nije mogao ni jesti.
|
|
|
|