mynxlee -> RE: Vaginalete u zadnjim sedmicama trudnoce (23.10.2008 15:48:51)
|
posto sam danima kao prehladjena ili sta ja znam vec i pijem antibiotike, pocelo me od njih valjda dole peckati kada siskiriskim, svrbiti i da izvinete nekad mi otekne, katastrofa. u ponedeljak kad sam bila kod doktorice rekla sam joj za problem, zena odmah uzela bris, dok sam se ja obukla ona je to pod mikroskop i vidjela je da su neke gljivice izazvane upravo tim antibioticima, jer zbog njih izmokravam sve sto ne valja. propisala mi neku kremicu myfungar i vaginalete. u 34 sam sedmici trudnoce. inace sam cula da doktori preporucuju upotrebu vaginaleta, posebno onih na biljnoj bazi da se ocisti porodjajni kanal, jer u suprotnom beba pokupi neku infekciju koja se odrazi osipom na kozi. znam da kod nas u bosni ima kupiti biljne vaginalete od firme ''cydonia''. Mislim da se proizvodi u Gradaccu. Ima od nevena, od cajevca i od mjesavine 5 ljekovitih travkica. one ne mogu skoditi bebici, a sigurno ce koristiti. takodjer, kansen vaginalete su jako korisne. i njih sam koristila. one su dodose sinteticke. eto, ko voli nek' izvoli. Pusa trudnjace.
|
|
|
|