mama2009 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (2.6.2010 15:19:25)
|
IZVORNA PORUKA: Anidae Vjerovali ili ne, vec mi je 5-' zena (rodica, prijateljica, tetki blizih i daljih, itd.) reklo kao ima svega za bebu, samo javi spol... Ja se licno osjecam malo glupo da gotovo sve posudim tj. da svojoj bebici ne kupim nista novo (osim opet kazem duseka npr., flasice, cuce, pelene naravno itd.) pa vjerujte i to kad sam sve sabrala ispalo bi me oko 500-'00 KM a samo muz radi i to mala plata [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Posto mi je ovo prva beba u nedoumici sam i zato mi vasa misljenja pomazu! da sam na tvom mjestu i ove pameti sve sto mi neko daje posudjuje uzela bi, osatavi lovu za neke stvari koje ce ti biti prece, a izlete u neko vrijeme koje nemas love...zato sve sto mozes dobiti posuditi uzmi.....naravno prvo dijete sve je to meni jasno i sama sam ti takva bila da hocemo sve novo bla bla ma jock, moj savjet ti je da uzmes bodice MENI su bili prakticniji od benkica, koliko god da stvari imas, vrtit ces se na par komada koji ce ti biti najlaksi za obuci bebicu u to...bar ja pola stvari nisam nikada obukla bebi jer je brzlo prerasla te stvari, a u to vrijeme su mi bile "komplikovane" za obuci kad krenes od kolica, krevetica, hranilice, lezaljke za bebe, igraonice preko gardarobice sve je skupo...zato bolje uzmi sta ti nude p.s. savjet svim buducim mamama da uzmu i BABYVAC da sam ga imala ne bi dozivjela stres kad je mojoj bebici bilo 22 dana
|
|
|
|