Lalana -> RE: alergija.... (22.1.2011 13:29:20)
|
reallove, vjeruj da ne znam odakle da ti pocnem pisati. Mi sa ovim alergijama kuburimo vec skoro 3 godine, a i vise... Moja curica je od prve godine zivota non stop bila na antibioticima, tesko smo spajali 10 dana izmedju nove terapije, i tako smo se trovali pune 3 godine, dijete stalno kasljalo, curio nos, uho, ma svasta nesto sto je licilo na prehladu, ili upalu grla, krajnika, stalno iste dijagnoze, stalno isti lijekovi...... ......sve do jednog lijepog dana, koji je nama polahko promijenio zivot, kada je jedan pedijatar dijagnozirao alergijski kasalj, alergijski rinitis, i tada su se nama pocele paliti lampice.... Dijete je pocelo pozitivno reagovati na antihistamine, antialergijske sirupe, i znali smo da je ALERGIJA svo ovo vrijeme bila uzrok. Svaki slijedeci put kada bi pocela sa curenjem nosa, ili kasljem, davao nam je samo antihistamin sirupe i prolazilo bi kako je i dolazilo. Ubrzo sam otisla i u Sarajevo, tamo sam bila stalni posjetioc doktorici Sefiki, znali smo svakodnevno visiti[sm=smiley36.gif], dok me zena totalno nije smirila. Rekla mi je da nema potrebe da radim alergotest jer smo mi porodicni alergicari, ja, brat, sestra, bratova djeca, sestrina djeca, i tako svi redom, i da pazimo sve stvari oko nas, polen, prasinu, izbacimo omeksivace, mirise, sredstva za ciscenje. Posebno smo imali problem na promjenama vremena, uzasni kasalj, ali pomirili smo se da je to alergija i da moramo durati, inhalator smo zbavili i polahko se uhodali sa svim. Danas, moja cura vec skoro godinu nije probala antibiotik, kasalj i curenje nosa nam se javlja na promjene vremena isljucivo i u proljece i jesen.... Eto to je nase iskustvo, a to trenutno i sa sinom prolazimo samo sto je sve lakse jer znamo sta i kako
|
|
|
|