vjesticica
|
Drage moje, želim vam prenijeti svoje iskustvosa hysteroscopie, nekome će sigurno koristiti, kao što su i meni koristila iskustva članica sa raznih foruma prije nego sam otišla na histeroskopiju. NIJE NIŠTA STRAŠNO. Najgori je dio dok skupljate nalaze zbog opšte anestezije, to se oduži, ali izdrži se. Kad vas prime u bolnicu, opustite se... Klistir je malo neugodan,ali i to brzo prođe. Kod mene je buđenje iz opšte anestezije bilo super. Otišla kući isti dan, naravno, uz tablete protiv bolova. Leškarila sam skoro 20 dana, i krvarila pomalo, ali stari socijalistički ulošci sve to rješavaju. I Brufen u kombinaciji sa paracetamolom rješava bol. Nemojte dizati ništa teško, niti se forsirati da hodate previše- samo pomalo. U međuvremenu sam dobila, samo krvarenje postalo jače pred kraj, i kontala sam da me ne boli jer sam pod tabletama. Ali, zaista, sad sam već drugi put dobila, bez bola, još ne mogu da vjerujem. Normalno radim, krećem se, imam odnose. Inače, ranije, prije histeroskopije sam redovno padala u nesvijest od bolova kad dobijem. I redovno su me doktori ubjeđivali da imam ciste na jajnicima, onako ofrlje. Tek kad sam otišla kod dr koja je uradila transvaginalni uzv, saznala sam da imam ogroman polip endometrija, koji je , hvala Bogu, histeroskopski uklonjen. Sad sam super, po prvi put nemam problema kad dobijem. Nemojte se plašiti histeroskopije, a može vam puno koristiti . Ako ko ima kakvih pitanja- tu sam da pomognem. Ja se sada bacam na pravljenje bebe :)
|