dzeni_nl -> RE: Uvozna piletina? (27.8.2010 12:36:18)
|
Kada sam u Bosni meso uvijek kupujem u mesnici. U Zenici je to mesnica Pasalic i bas sam zadovoljna, mogu sama da biram odakle ce da mi odsjece i kako da mi sve to izreze i sredi, a i meso im je ukusno, jos nismo imali nikakvih problema. Kod njih kupujem i hrenovke na kilogram i one su mi najbolje. cevape kupujemo u Piccolo, jer su kod njih najbolji. A ovdje u NL u drugom gradu ima velika klaonica, ljudi imaju svoju telad, svake godine odemo kod njih i sami izaberemo tele koje hocemo i oni nam to sve srede. Junetinu isto biramo sami pa damo da nam fasiraju, neuzimamo sa kamare fasirano meso. I super smo zadovoljni, meso frisko i fino mirise kada se przi. A i dosta naseg naroda isto kupuje u toj klaonici na veliko. A vezano za to staro meso, ove godine kada smo stali u Sloveniji da prenocimo i u hotelu smo ja i mm narucili veceru, telece snicle sa sosom od sampinjona, kada je konobar to donio, prvo nije licilo ninasta, prvi pogled na to je da povratis, kada smo poceli da jedemo, meso je toliko zilavao da ne mozes da ga rezes, okusa nikakvog nema, u zivotu nista gore okusila nisam. Naravno zalili smo se, ali nam je sefica koja tu radi odbila jednu veceru rekavsi da je ne interesuje, jer je i sama platila to meso. fuj fuj fuj.
|
|
|
|