kolacic
|
Dobro sam iscitala sve vase postove, jako zanimljivih odgovora je bilo, svidja mi se sto sam vas podstakla da razmisljate o damama , a za mene su velike dame one koje imaju veliko srce i dusu, neopterecene novcem i polozajem u drustvu, vrlo skromne i jednostavne osobe, plemenite, jako mudre...njihova velicina se ogleda u velicini njihove duse i ukusa, umjerene, sto rece jasmin, blage, pristojne osobe koje se ne isticu u drustvu naglasenom sminkom, dugim noktima i jakim parfemom, vec svojom osobnoscu,istancanim i profinjenim ukusom, iskrenoscu, toplim glasom koji mami svako uho, i onim najbitnijim od svega navedenog: koje umiju pazljivo da slusaju druge. Ono sto mene odbija od ljudi, u prvom redu zena, jeste kada ne slusaju ono sto im govorim... Ne znam da li se vama desavalo da se susrecete s ljudima koji svaku vasu pricu zavrsavaju svojom pricom. Evo primjera... Sjedimo moja prijateljica i ja na kafici, razgovaramo, i ja joj kazem imam nesto da ti ispricam... Bili smo na vjencanju nasih prijatelja na kojem je kum dosao bez djevojke, neobicno vrlo obzirom da su u dugogodisnoj vezi i ima namjeru da se ozeni s njom na proljece, bar nam je tako rekao, i sto je najgore.... a onda ona upada sa svojom pricom: Ma, nije to nista, kod mene drugarica i njen decko su u vezi 6 godina i ona ga vuce za nos zadnje 2 i bla bla bla blablas... I tako svaki put, ni misao nisam dovrsila, ona govori svoje. A naposljetku, ona se smatra velikom "damom". Sad, vjerovatno se pitate sto me kopka pojam dame, kopka me mozda zato sto mali broj ljudi za neku osobu moze u isti glas reci da je dama. I ko je uopce dama??? Kako biti jedna dama?? Evo saljem vam link na kojem mozda nadjete formulu kako postati dama... http://www1.net.hr/ljepota/page/2010/02/08/0166006.html
|