acudesa
|
IZVORNA PORUKA: Skvo RR IZVORNA PORUKA: acudesa RR Ja se trenutno mogu sjetiti samo jedne žene za koju mogu reći da je u svakom, ali svakom momentu bila prava dama rođena je Beograđanka, živjela je u dugo Njemačkoj, a onda ja sa mužem došla u bih...dugo je nisam vidjela i ne znam šta je sa njom... uvijek besprijekorno dotjerana, sa svojim poznatim parfemom, držanje, način govora (polako, tačno, bez puno oscilacija), stil odijevanja-svojstven, nesvakidašnji a lijep, kad se obraća mlađima ima toplotu u glasu, načitana...na stolu joj je uvijek njena muštikla, posebna pepeljara, posebna šoljica za kafu, otvorena knjiga koju upravo čita, informisana u društvu, politici, modi..o svamu ima stav, uglavnom realan, lijepo te saluša dok govoriš, sa punom pažnjom-kao da pričaš nešto najzanimljivije na svijetu, ima svoje hobije, nikoga ne potcjenjuje, svako za nju ima svoje mjesto koje mu pripada, 100% kontrola emocija, nikada joj nisam vidjela suze, a znam da je bilo momenata kad joj je bilo baš teško.....uh...mogla bih o njoj tri dana pisati, divna divna žena... Ovo me podsjeca na pokojnu profesoricu Rill...Becka skola..Ja bi rekla da mi je bilo cast poznavati jednu takvu damu. a, mene malčice podsjeća na još nekoga ...kao dokaz da dame još nisu izumrle