Atarka -> RE: Dama u drustvu (21.8.2010 22:12:46)
|
Jutros sam posla da nesto napisem na ovu temu i nisam stigla, a evo do sada se tema bas razmahala.. "Being thought of as a Lady may be the one of the highest compliments a woman can recieve in her life." Dama je lijepa iznutra i izvana. Dama se brine o sebi i zna kako se predstaviti izgledom. Dama ne postavlja neprikladna pitanja (kad ce se neko vec jednom vjencati ili kad ce djeca) Dama zna kako govoriti sa deckom od prijateljice, ozenjenim covjekom ili poslovnim klijentom, ona odrzava prijateljsku distancu. Dama ne propusta svoje sastanke i ne otkazuje u zadnji cas. Dama nije niciji otirac i zna se braniti. Dama nije zrtva, ne ocajava i ne sazalijeva se. Dama je sabrana bez obzira na situaciju. Dama ne otima necija svjetla pozornice. Dama nema stav sveznalice. Bez obzira na obrazovanje, dama nema stav da je pokupila svo znanje svijeta, vec je skromna i ne cini da se zbog nje neko osjeca glupim. Dama ne ocekuje da ce se svima svidjeti. Dama odrzava zadatu rijec. Smatram da dame postoje i danas, samo ne u smislu kao nekada. Za mene su dame svakodnevne zene koje u sebi nose bar nesto od ovog nabrojanog. Za mene je utjelovjenje dame bila moja rahmetli mama.
|
|
|
|