AAvalon -> RE: Amniocenteza (11.4.2014 17:27:09)
|
IZVORNA PORUKA: mamzi cao cure, ja sam nova trudnica, usla danas u 11. sedmicu. kako nosim blizance, a vec sam pocela da razmisljam o raznoraznim testovima, zanima me da li je iko radio amnio u blizanackoj trudnoci? nuhalne nabore cu raditi u 12., ali kako ni double i triple test nisu pouzdani kad su u pitanju dva ploda, amnio izgleda jedino rjesenje. jos se mora bosti dva puta, jer su dvije posteljice, pa je jos rizicnije. i jos nesto, da li ima nekih novijih info za ovaj NIFTY test? da li se radi u bih i da li je i on ogranicen samo na jednopolne trudnoce? Mamzi, ne razumijem... Koliko sam shvatila, nisi ni radila nuhalne nabore, nemas nikakvu indikaciju da s bebama nesto nije u redu,a ti razmisljas o amnio? [sm=zmeden.gif] iz kojeg razloga? Amniocenteza je poprilicno invazivna procedura koja nije standardna u pracenju trudnoce, i kojoj treba pribjeci samo u nuznim slucajevima, i ne treba je shvatati olako. Naravno, ako postoji indikacija, amnio ima svoje mjesto. Ako ne postoji, treba imati u vidu da se zbog same amniocenteze mogu izgubiti trudnoce za koje na kraju nalaz pokaze da su u pitanju bile sasvim zdrave bebe. Moj savjet ti je da se posavjetujes sa dobrim ginekologom i dobro razmislis.
|
|
|
|