Lalana -> RE: Zidovi u boji,sto vi mislite o tome?? (1.7.2011 20:22:51)
|
IZVORNA PORUKA: tajra IZVORNA PORUKA: Lalana Kad vec krecimo palo nam je na pamet promijeniti jednu stranu zida u drugu boju, obzirom na zavjese i pod odlucili smo boju bez, ili blago narandzasta. MM je kupio toner na kojem pise da je boje yellow oxid, i tvrdi da ce od toga izaci ta boja, koliko bocica tonera treba da se dobije boja, da li je uopste moguce od te yellow oxid napraviti bez ili blago narandzastu. Trazila sam svasta na netu ali sam se na kraju zapetljala, pojma nemam. Ako ima neko iskustva i znanja, molim da napise[sm=smiley1.gif] Jeftinije je kad se kupuju bocice boje koje se dodaju u bijelu. U Sa. te bocice kostaju 2 KM. U bijelu boju postepeno dodajes tu "toner" boju stalno mijesajuci. Problem je u tome sto je tesko praviti "nijanse". Ako si kupila zutu boju, a zelis narancastu, moras dodati i malu kolicinu crvene. Za pistacij zelenu, ja sam mijesala zutu i zelenu. Pazi i na cinjenicu da ce boja biti mnogo, mnogo svjjetlija kad se zidovi osuse. Hvala ti tajra[sm=smiley1.gif] Sve je islo mnogo jednostsavnije nego sam ocekivala, obojili smo samo jedan zid u breskva boju cini mi se ista nijansa kao ova nasa na forumu, a dobili smo je tako sto smo u 3l bijele farbe stavili 100 ml yellow oxid boje i sve je islo odlicno, kad smo tek zavrsili izgledalo je sareno, ali se veoma brzo osusilo i prezadovoljna sam.[sm=smiley1.gif] A koliko smo se samo bojali na sta ce sve to izaci jer smo 100 godina samo bijelom, ali sad sam se bas ohrabrila, posebno sto je ista cijena, jedan toner od 100 ml kosta manje od 3 KM, ostalo bi svakako platili i da je samo bijela.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|