Vava74 -> RE: Poviseni jetreni enzimi u trudnoci (19.8.2010 14:09:45)
|
Evo za primjer ja sam izbacila kavu (inače pijem kavu s dosta mlijeka), a uvela sam lagane čajeve, koje se mogu piti u trudnoći, kamilica, zeleni, jedan lijepi čaj s đumbirom koji mi je pomagao jer je smanjivao mučninu u prvom tromjesečju. Za doručak sam jela žitarice s niskomasnim mlijekom ili čak rađe s niskomasnom ab kulturom (0,1 mm), pecivo crno ili sjemenkasto s nekim blažim namazom, nekad malo marmelade i sl. Za rucak uglavnom kuhano, neko leso meso, mrkvica, neka rižica s nemasnom piletinom, puretina, juhica( u nekim kriznim momentima potpuno nezasoljena, sad već malo blaže zasoljena), i čim više voća, povrća, dobro opranog. Ja u obje svoje trudnoće Bogu zahvalujem na ljetu i lubenici koju jedem dok sam trudna, jer mi je tako slasna i osvježava a možeš je se najesti - uglavnom navečer. Jučer sam vadila nalaze i alt i ast su mi izvrsne vrijednosti, sad si već dozvolim i po koju "nezdravu" poslasticu, mislim da je bitno vratiti čim prije organizam u normalu. Tu sam što se kaže pred vratima - još mjesec dana, pa sm malo opuštenija. Sve najbolje na pregledu želim
|
|
|
|