Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 12.8.2010 23:41:47
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
sad bez zezanja
ona je rekla da su neke zute a neke smedje boje... i ko mrvice tj 1 mm...
žute larva a smeđe moljac
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 12.8.2010 23:46:06
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
a dakle imamo tu porodicu ...male od moljca i moljce
e ne samo porodicu već užu i širu familiju...brzinom svjetlosti sve do 100000000 koljena
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 1:01:17
iv@ncica
jao i meni su neki dan napale te baje ....ja mislila buhe ko iz crtica nase mladosti ....odjednom u rizi i vrecici s onom mjesavinom graha... a puna polica svega..sreca na vrijeme sam ih uhvatila i sreca pa ne uzimam ljeti previse toga zbog vrucine i zbog nedostatka prostora....ali ja sam sve u duple kese svezala i u smece, pa pocistila...i svaki dan prebirem da ih nema gdje jos...kad sinoc otvorim visecu i uhvatim njega na njoj hoce da se mnoze u mojoj visecoj. .pa kad sam ih pukla...ne sijala ja i ne uzgajala RR ziske ...ovo mi se prvi put događa, valjda od ove vrucine...ali ja niti imam sito niti sto prosijavam..vec pravac smece , cim mi je nesto sumnjivo..samo da se nisu negdje jos zavukli... ako ko hoce kucnog rr ljubimca da mu uzgojim ha ...a cime da ih tamanim ha
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 8:51:38
Dida79
Meni su se tako prosle godine pojavili u rizi,dok sam je cistila ni jednu bajkicu nisam vidjela tek kad sam rizu zalila vodom da je operem oni su se pojavili...ma to se je zacrnilo po tepsiji Odma sam nazvala mamu da je pitam sta je to i sta da radim...odgovor je bio nista samo da sve bacim jer kad se zizak uvuce u rizu grah ne moguce ga je istrebiti
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 9:34:51
Amela83
Hanady, mislim da su larve. Moracu sve pobacat iz spajza! Nasla sam jutros i iza vrata, pocela zena redom da pregleda i fuuuuj nadjoh jos. A brasno sam sinoc izbacila kod kontejnera. Da mi Bog oprosti! Sad idem da kupim taj raid/mortein pa onda generalka!
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 13:33:13
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hannica
Cica-mica gotova je prica.
ma ja kad handi pozna kukca...odmah iseljava njegovu cjelu famijiju kraj kontenera
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 13:53:30
Amela83
Ma da je bar gotova prica! Stvarno se nastanila cijela familija Al dohakat cu ja njima!!! Nece oni meni po spajzu da šire familiju! Ovo se ja od muke smijem
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 21:44:18
Mya_81 RR
Jao, gdje me nadje s temom.
Ima već neko vrijeme da sam skužila da mi se često ovo pojavi u brašnu, ali samo u njemu. Jednom sam čak u skroz zatvorenom, novom brašnu našla ove bajice. I naravno, uvijek ga odmah bacim. Ali mi je ova pojava totalni misterij. Nemam pojma šta je i od čega je. Prosijavanje ne ide, kao što vam je Amela rekla tako su sitne da propadaju kroz sito.
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 13.8.2010 22:34:02
iv@ncica
ej treba paziti kad se kupuje brasno..ja sam par puta u merkatoru uzela i jos na kasi kad sam stavila na pokretnu traku pocese ispadati te male baje..i ja vratim..kad tamo sva polica s brasnom takva...obavezno kad kupujete brasno pogledajte i donju stranu vrecice, ako dolje ima ostataka brasna i neke ko paucinice..ne kupujte tu..sve je inficirano...do magacina ..istina
RE: Sitni insekti (žižci?) u brašnu!? 14.8.2010 2:18:33
Amela83
Evo malocas sjedoh da se odmorim! Drage zene, namnozile su se po cijelom spajzu (pitam se samo kako tako brzo jer smo polovinom maja preselili u ovaj stan- nov je). Nevjerovatno, gdje god sam pogledala, u svaku kutijicu, svaki sudic...ma svugdje ima bar 1. Cak sam nasla u kutiji s dnev.uloscima! Stvarno sam mogla zaplakat danas. Svaku policu, svaki i najsitniji predmet sam morala pregledati, obrisati pa po mogucnosti poprskati sprejem protiv baja I naravno, bacila sam u smece pola spajza. Umornaaaaaaaa!!!
RE: Sitni insekti (žišci), moljci u kuhinji 14.8.2010 10:27:08
Amela83
A šta mislite, ima li efekta da zaledim neke proizvode (neotpakovani čajevi, makarone...) za koje nisam sigurna jesu li zaraženi - pregledala sam i nisam našla ništa ali opet Sjetila sam se da je moja mama stavljala grah u zamrzivač jedno 2 dana da ne bi "užižio"
< Poruku je uredio acudesa RR -- 15.8.2010 23:37:31 >
RE: Sitni insekti (žišci), moljci u kuhinji 20.8.2010 9:42:37
Amela83
Izgleda da boh trebala zalediti cijeli stan! Ima ih u svakom ćošku... Nevjerovatno!!! Čak i u torbi za laptop, u knjigama... Da sam ih bar primjetila ranije (ali i ovo je bilo slučajno). Roditelji su ih jedva primjetili iako su stavili naočale. Kažu- nikad vidjeli išta slično!