Sarajka -> RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak (1.9.2010 10:10:06)
|
Od nekih obaveza nikako da stignem da odgovorim. Rodjendan je ispao bolji nego sto sam ocekivala. Ja sam planirala 2h da djeca ostanu, oni su bili skoro 4h. Djeca su se igrala sa drustvenim igrama, pantomime, zaloga, smijali se crtezima na balonima, citali Miki Maus stripove u jednom momentu, nisu nista prosuli, razbili, nered ostavili. Ja sam ih malo usmjeravala, ali u sustini su zajednicki iskoristili vrijeme da se izigraju. Ja sam pravila tortu i svidjela im se, nije bilo ostataka na tanjirima kao sto zna da se desi sa tortama. Djeci se svidjelo sto sam na plasticnim casama napisala njihove imena i jos nesto docrtala flomasterom za svakog razlicit crtez (cvijet, srce, auto, loptu itd). Moj sin je prezadovoljan bio, a i ja sa njim. U jednom momentu su postali nestasni i tad sam im predlozila da se takmice u imitiranju, izaberu sudiju/e i ono dijete koje dobije najvise poena da ce dobiti cokoladu. Odmah su se smirili i poceli igrati. Moj savjet mamama koje imaju namjeru da se upuste u istu avanturu je da naprave fleksibilan raspored zabavnih stvari kojima bi se djeca mogla igrati. Njima treba malo usmjeravanja, jer rijetkost je da u grupi od10-tak djece imate jedno koje moze namesti svoje misljenje. Obicno se razdvoje u 2 tabora - "necu to" i "hajdemo to".
|
|
|
|