|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
27.7.2010 0:32:25   
Tidzi
Ja sam rodila 2 puta na CR i obadva puta sam primala injekcije protiv tromboze, a i carape sam moralo nositi. Zasto? Nemam pojma! Tako mi  je receno i ja tek sad vidim da nije svugdje isto. Neki ne nose nikako carape..user posted image

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 376
27.7.2010 12:45:43   
Ben 10
2 puta CR i samo injekcije u stomak dok sam bila u bolnici,znači 4 dana.Nisam čarape nosila.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 377
27.7.2010 12:49:12   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: Ben 10

2 puta CR i samo injekcije u stomak dok sam bila u bolnici,znači 4 dana.Nisam čarape nosila.

A zasto injekcije u stomak?
Ovdje ih daju u noge!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 378
27.7.2010 12:50:53   
leona81
i ja sam primala injekcije 5 dana u bolnici i jednu kuci

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 379
27.7.2010 19:14:21   
Mostarka*
Meni su bili oni elasticni zavoji na nogama nakon intenzivne, jos jedan dan, dok ih ja sama nisam skinula (kazu da nisam trebala ali... nisam ih mogla trpiti) kao i kolegici iz sobe koja je isti dan rodila isto na carski. A ne sjecam se inekcije niti u stomak niti u noge user posted image
imala sam onu braunelu (ako se tako kaze) i znam da su mi uvijek nesto davali te infuzija, te nekakve inekcije, vjerujte mi vise se i ne sjecam user posted image

< Poruku je uredio Mostarka* -- 27.7.2010 19:15:30 >

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 380
5.8.2010 22:58:34   
Deseo
Moze li mi neko reci kako izgleda komisija za carski rez na GAK-u? Kako se zakazuje i koje je sve nalaze potrebno prikupiti i predociti? Hvalaaaaaa user posted image

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 381
6.8.2010 1:03:14   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Ovdje ih daju u noge!

Ovdje uopce ne daju nikakve injekcije protiv tromboze.Samo par sati nakon operacije moras lagano dizati noge,jednu pa drugu koliko mozes,a nakon 8 sati ustajes malo hodati.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 382
6.8.2010 1:13:22   
melly__

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Ovdje ih daju u noge!

Ovdje uopce ne daju nikakve injekcije protiv tromboze.Samo par sati nakon operacije moras lagano dizati noge,jednu pa drugu koliko mozes,a nakon 8 sati ustajes malo hodati.

Svastauser posted image user posted image
A sto ne daju inekcije,jesu li vam ista govorili??? i kod nas moras ustati ali i inekcije primas...Jedna je zena kod nas nedavno umrla jer se nije kretala poslije CR...zalosnouser posted image imala je 30 god. a tromb joj dosao do pluca i ugusio je..prestrasno.ajgore sto je na vlastiti zahjev ranije izasla iz bolniceuser posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 383
6.8.2010 1:37:02   
jasmin
Ma to sve ovisi od lijecnika koji vidi ili ne vidi potrebu za injekcijama.Nisam se raspitivala za druge pacijentice,ali meni nisu nista davali ni u noge ni u stomak.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 384
6.8.2010 1:51:47   
melly__
Ne znam sta da ti kazemuser posted image nas je bilo 6 u sobi i sve smo dobijale te injekcije...u rame...ako su to te,jer su nam ih davali "bruku" ..i kad je dobijes stomak te boli strahota jedna..primale smo ih u bolnici 4 dana i onda jos 3 kad sam dosla kuci,patronazna mi ih davala...

< Poruku je uredio melly__ -- 6.8.2010 1:56:56 >

17.06.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 385
18.8.2010 16:51:14   
r o k o
Moje iskustvo carskog reza...ma super! ali kateter katastrofa,tražila sam da mi ga skinu odmah ujutro,ovo ostalo za 5!

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 386
18.8.2010 17:02:53   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Mostarka*

Meni su bili oni elasticni zavoji na nogama nakon intenzivne, jos jedan dan, dok ih ja sama nisam skinula (kazu da nisam trebala ali... nisam ih mogla trpiti) kao i kolegici iz sobe koja je isti dan rodila isto na carski. A ne sjecam se inekcije niti u stomak niti u noge user posted image
imala sam onu braunelu (ako se tako kaze) i znam da su mi uvijek nesto davali te infuzija, te nekakve inekcije, vjerujte mi vise se i ne sjecam user posted image

Ne mozes vjerovat, jedan grad a sve razlicito... Ja sam imala i braunilu i dobivala sam injekcije i u straznjicu i u stomak, svako malo nesto bodu...

Neposredna veza do poruke: 387
18.8.2010 17:20:00   
marelica9
meni nisu dali tu injekciju u rame, a sve zene koje su lezale sa mnom u sobu su dobile. mislim da mi je nalaz krvi pokazivao dovoljan broj trombocita ???

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 388
19.8.2010 12:15:20   
Mostarka*
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

svako malo nesto bodu...

user posted image user posted image
Joj ovo je stvarno istina zato i kazem vse se i ne sjecam sta sam primala, svako malo idu s inekcijama

tih dana sam skroz poravnila s bocanjem user posted image

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 389
19.8.2010 12:17:53   
Mirkica
mene sikria jer imam termin 10 dana prije izracunatog termina , brine me da mi beba nece biti presitna jer ipak dolazi prije , brine me hocu li iamti mlijeka , kako ce s ranom i sta ce biti kada mogu ustati brinuti se o svojoj bebi sve me ove misli muce , najbitniej ej da on dodje ziv i zdrav na svijet sve cu ostalo zanemariti ali opet me ovo gore navedeno brine, termin ej za tri sedmice i prpa me hvata ali nadam se s Bozijom pomoci da ce sve biti OK .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 390
19.8.2010 12:22:07   
Lejla Ka
Mirkice, nisam u toku, zašto ideš na carski rez?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 391
19.8.2010 12:24:10   
Mostarka*
Sve je to nas mucilo ali vidjet ces kako ce se sve sloziti na svoje mjesto. Ne brini i uzivaj. Malo ce ti biti prvih dana teze dok se ti ne oporavis ali i to prodje i sve se poslozi na svoje mjesto. Neka te drzi to kako ce sve biti ok i kako ce ti besmisleno biti oko cega si se brinula. Sretno

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 392
19.8.2010 12:24:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Stvarno, Mirkice...?

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 393
19.8.2010 12:26:43   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Stvarno, Mirkice...?

Samo da dodam, ne pitam da nos zabadam. Već sam kuražila jednu forumašicu mailom, pa mogu i tebi poslati ove neke stvari koje je dobro znati, da se manje brineš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 394
19.8.2010 13:41:37   
leona81
IZVORNA PORUKA: Mirkica

mene sikria jer imam termin 10 dana prije izracunatog termina , brine me da mi beba nece biti presitna jer ipak dolazi prije , brine me hocu li iamti mlijeka , kako ce s ranom i sta ce biti kada mogu ustati brinuti se o svojoj bebi sve me ove misli muce , najbitniej ej da on dodje ziv i zdrav na svijet sve cu ostalo zanemariti ali opet me ovo gore navedeno brine, termin ej za tri sedmice i prpa me hvata ali nadam se s Bozijom pomoci da ce sve biti OK .

i moja je po mom terminu trebala tek krajem novembra a radili su mi carski 17.11 i beba je bila taman, 3100 i 51 cm...rana me boljela prva 2 dana dok se nisam navikla na bol, drugi dan sam sama sisla odozgo noseci torbe i super se brinula o bebi odmah nakon toga, samo nek ti skinu kateter drugi dan i super ces biti, to je jako bitno...6 dana sam bila u bolnici, mlijeko je itekako nadoslo samo nemoj piti previse tecnosti jer sam se ja zeznula, mislila nece nadoci pa previse nadoslo:) nista se ne brini sve ce biti super...

i dojimo punih 9 mj...user posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 395
19.8.2010 13:44:25   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Stvarno, Mirkice...?

Samo da dodam, ne pitam da nos zabadam. Već sam kuražila jednu forumašicu mailom, pa mogu i tebi poslati ove neke stvari koje je dobro znati, da se manje brineš.

idem na Cr jer kao sto doktori tvrde moj kanal kroz koji treba izaci beba je preuzak , to su ustanovili na prvom porodaju i ne zele da rizikuju tako da su oni tako odlucili i ja sam prihvatila jer mi je moja beba najbitnija , Lejla moezs poslati sta zelis na pp sve me uvezi toga zanima .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 396
19.8.2010 13:45:40   
Mirkica
hvala vam zene ,  za utjehu :)))) ama insan uvijek nadje da se brine  leona nadam se da cu proci kao ti :)) 

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 397
19.8.2010 13:53:47   
Anoniman
Mirkice, nemoj da se sikiriki. Ja sam svoju prvu phuljicu rodila na CR. Dosla kuci 5-i dan. Deseti dan bila ko nova. Oporavak prosao uredno kako samo moze. Fora je da se pridrzavas svega sto ti narede i da molis Boga da sve bude Ok..I bice, aBd. 

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 398
19.8.2010 13:54:49   
melly__

Mirkice draga i ja sam isto 10 dana prije termina rodila na CR,a vidjela si mog Mirzu momcina pravauser posted image Masalla..nista ne brini,brzo ces se oporaviti aBd samo nemoj razmisljati o bolu nego uzivaj sa svojom user posted image u svakom zajedno provedenom trenutku...vrijedan je svakog bola..
Sa srecom neka ti je i zelim ti sto brzi oporavak od user posted image

17.06.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 399
19.8.2010 13:57:00   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: melly__

Mirkice draga i ja sam isto 10 dana prije termina rodila na CR,a vidjela si mog Mirzu momcina pravauser posted image Masalla..nista ne brini,brzo ces se oporaviti aBd samo nemoj razmisljati o bolu nego uzivaj sa svojom user posted image u svakom zajedno provedenom trenutku...vrijedan je svakog bola..
Sa srecom neka ti je i zelim ti sto brzi oporavak od user posted image

ma joj melly ne bojim se ja bola bojim se samo da njemu ence biti dovoljno dobro i da se necu moci o njemu brinuti , ebiga ja se i rasplaka

BA 13.12.2008

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *