teacher75
|
IZVORNA PORUKA: milenium IZVORNA PORUKA: Iceman IZVORNA PORUKA: acudesa RR Jednostavo-desi se, desi se da nakon 10 godina braka, ljudi idu svako svojim putem. Ja mislim da je ona OK, rekla je iskreno-gotovo i zdravo! Šta se krije iza toga "emocionalna praznina" , zna samo ona. Kako god je on protraćio 10 godina, ne zaboravi, i ona je. Još mislim da je za ženu to malo gore kad uđe u neke zrelije godine, nego za muškarca, u nekom biološkom smislu. Da li bi beba nešto promijenila, da se rodila...hmm..možda, sve je to pitanje...ja mislim, da, ako su postojale emocije (a, vjerovatno jesu) i beba bi donijela svoju čar vezi. Nije trebao čekati, trebao je davno ženiti, ako je bilo do njega. Bilo-prošlo, nek čovjek ide svojim putem, ona svojim, svako ima svoju sudbinu od koje ne može pobjeći. Vidim da si stala na stranu te djevojke . Vjerovatno zenska solidarnost , ali nema veze....vec sam rekao da je lik "za pozeljeti" ali izgleda da se ne "isplati" biti dobar, posten, bez poroka itd...u svakom slucaju, sad je pitanje i ako bude upoznao drugu djevojku da li ce strepiti od ponovnog raskida, da li ce je drzati k''o malo vode na dlanu ili... na strani te djevojke nisam nikako ali isto tako pitam se zašto se nisu ranije oženili,zašto se moralo toliko čekat.jer nakon toliko vremena dođe do zasićenja.i da si se oženio treću godinu, u braku bi isto možda deset_a godina bila krizna, ali razlika je u tome što u vezi možeš od toga pobjeć i reći ''''idem tražiti drugu sreću dok u braku možeš popravljati samo ono što već imaš-ako ti je stalo naravno.i opet na kraju biti skupa jer je ljubav ipak pobjedila isto tako ljubav ne nestaje preko noći-ako nestane ,onda to i nije bila ljubav. moj ti je savjet:pusti je da traži tu svoju sreću i nek se pokuša ispunit ako je sada prazna,ali vjeruj mi nakon silnih lutanja i traženja shvatit će da je imala nešto najbolje,a da je ovo sve ostalo ispraznost.kažu da tek kad nešto izgubiš shvatiš što si imao.nadam se da će tako i ona.ako ne shvati onda nije toga ni vrijedna. s ovim boldiranim se u potpunosti slazem. meni ovo nista nije cudno. partneri nakon odredjenog vremena pocinju da uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo, a u ljubav se mora stalno ulagati i unositi promjene u ljubavni zivot kako ne bi bilo monotono i kako ne bi doslo do zasicenja. ima toliko puno ljudi koji se razvedu nakon 20 i vise godina iz istog razloga a i onih koji su emocionalno prazni u braku godinama al ostaju zajedno radi djece, sigurnosti, navike ili nekih drugih razloga. po meni je postenije prekinuti nakon 10 godina nego nastavljati agoniju...